AcasăPoliticaIohannis este ferm: "Trebuie rechemati diplomatii care i-au umilit pe romanii din...

Iohannis este ferm: „Trebuie rechemati diplomatii care i-au umilit pe romanii din Diaspora”

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, a avut un mesaj clar pentru Traian Basescu, presedintele inca in functie al tarii.

Iohannis sustine ca este obligatoriu ca Traian Basescu sa-i recheme pe toti diplomatii care sunt vinovati de organizarea proasta a alegerilor prezidentiale in Diaspora.

„Presedintele inca in functie trebuie sa analizeze situatia si sa-i recheme la post pe diplomatii ce nu au gestionat corect situatia. Este normal sa fie retrasi la post ambasadorii si consulii care i-au umilit pe romanii din Diaspora”, a declarat Klaus Iohannis.
Pentru proasta organizare a alegerilor prezidentiale din Diaspora, Iohannis vrea capete cazute din Guvern, dar sustine ca trebuie luate in considerare si anumite modificari legislative substantiale.

„Rog partidele politice sa inceapa urgent discutii pe o lege a votului electronic si a votului prin corespondenta. Nu vreau sa se mai intample vreodata ce s-a intamplat in Diaspora. Asa ceva trebuie prevenit urgent”, a spus Iohannis.

Noul presedinte ales al Romaniei si-a manifestat admiratia fata de toti romanii din Diaspora care au stat ore bune la coada pentru a-si putea exercita dreptul la vot.

author avatar
Cristi Ionita
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger