AcasăPoliticaIohannis: E regretabil ca Guvernul Romaniei a reusit sa ne faca...

Iohannis: E regretabil ca Guvernul Romaniei a reusit sa ne faca de minune in fata strainatatii

Klaus Iohannis

Readucand in discutie situatia votului din diaspora, Iohannis considera ca actualul Guvern, care a organizat alegerile, „isi dispretuieste cetatenii” si ca Executivul a „reusit” sa ne „faca de minune in fata strainatatii”.

Klaus Iohannis

Incepand prin a evidentia diferentele intre candidatul ACL si cel al PSD, cei doi competitori ramasi in cursa pentru prima functie in stat, Iohannis a punctat: „Eu ma angajez pentru o natiune care este respectata, o tara in care legile functioneaza, o Romanie a bunastarii si a locurilor de munca. Romania a lui Victor Ponta este o Romanie a coruptiei si a minciunii, a scandalului in tara, a haosului si a dezorganizarii. Si, cum am vazut ieri, a dispretului fata de diaspora romaneasca”.

Multumindu-le o data in plus celor care au fost, duminica, la vot, pentru a-si exprima optiunea electorala in cadrul primului tur de scrutin, Iohannis le-a cerut oamenilor de dreapta sa i se alature. „Acelor oameni care se considera de drepta le spun sa vina alaturi de mine, eu sunt reprezentantul dreptei romanesti impotriva stangii neautentice nereformate, corupte. Dar ii chem alaturi de mine si pe toti cei care, pe 16 noiembrie, cred ca se poate face o schimbare. Ii chem sa facem impreuna aceasta schimbare”, a continuat „, a afirmat, luni seara, int-o conferinta, candidatul ACL la prezidentiale.

Iohannis a adus in discutie, apoi, chestiunea votului romanilor aflati in strainatate.  „Ieri am avut o situatie scandaloasa in diaspora. S-a dovedit ca e nevoie de o schimbare, fiindca acest guvern e incapabil sa organizeze ceva ca lumea si isi dispretuieste cetatenii (…) Asa va arata tot anul 2015, ca ziua votului: dezordine, haos”, a continuat Iohannis, dupa ce a aratat, in timpul declaratiei sustinute in fata jurnalistilor, un material video cu situatii intalnite, duminica, in afara granitelor, cu oameni nemultumiti.

Liberalul considera ca dreptul romanilor aflati in afara granitelor, de a-si expima optiunea elctorala, a fost incalcat. „Pentru mii de romani care traiesc si muncesc in strainatate, dreptul la vot, un drept fundamental, a fost incalcat. (…) Este regretabil ca Guvernul Romaniei a reusit sa ne faca de ras, sa ne faca de minune in fata strainatatii”, a concluzionat candidatul ACL la prezidentiale.

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger