AcasăPoliticaIohannis: E nevoie de o "guvernare responsabila" si de "decuplarea clientelei" de...

Iohannis: E nevoie de o „guvernare responsabila” si de „decuplarea clientelei” de la banul public

De fata cu premierul, prezent la randul sau la evenimentul de lansare in dezbatere publica a proiectului „Romania competitiva”, seful statului a adus in discutie faptul ca Romania are nevoie de o „guvernare responsabila”, care sa gandeasca in perspectiva.

„Avem nevoie de o guvernare responsabila, realista, care sa treaca dincolo de termenul scurt si latura cantitativa, in favoarea termenului lung si a abordarilor calitative. Aceasta inseamna consecventa pe calea reformelor, transparenta si simplificare fiscala, decuplarea clientelei de orice fel de la banul public, prin eliminarea coruptiei si reducerea birocratiei”, considera Iohannis.

Mai mult, Romania ar mai avea nevoie de ceva, din cate le-a transmis liderul de la Cotroceni celor prezenti la eveniment – de un nou model de dezvoltare economica, dar unul care sa nu ramana blocat in vreun sertar, adica blocat la stadiul de proiect. „Romania de astazi a depasit succesiv tranzitia, aderarea europeana si criza economica, fiecare din aceste etape avand provocarile lor specifice. De aceea, asa cum am spus in mai multe randuri, Romania are nevoie acum de un nou model de dezvoltare economică”, a adaugat seful statului.

In acest sens, Iohannis a adus in discutie faptul ca la consultarile pe care le-a avut deunazi, la Cotroceni, cu primul-ministru, Guvernatorul BNR, dar si cu liderii partidelor parlamentare, s-a ajuns la concluzia ca „este mai oportun ca niciodata, la aproape un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeana, sa lucram la un proiect de tara post-aderare, prin care sa definim ambitiile de progres ale Romaniei in cadrul constructiei europene”.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger