AcasăPoliticaIohannis, dupa votul din Camera: Parlamentul s-a transformat intr-un scut pentru Ponta

Iohannis, dupa votul din Camera: Parlamentul s-a transformat intr-un scut pentru Ponta

La foarte scurta vreme dupa aflarea rezultatului votului din plenul Camerei, in urma caruia Victor Ponta a ramas cu imunitate parlamentara, drept urmare solicitarea DNA-ului in cazul sau a fost respinsa, Klaus Iohannis si-a manifestat, public, dezamagirea fata de situatia pe care a constatat-o, marti, in Legislativ.

In conditiile in care, in mai multe randuri, in care astfel de cereri ale procurorilor au ajuns sa fie supuse votului uneia dintre cele doua Camere ale Parlamentului au fost respinse, la vot in plen, si-a manifestat dezacordul fata de incercarile alesilor de a sta in calea actului justitiei, si marti la pranz, seful statului a avut o reactie publica, exprimata prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, fata de situatia din plenul Camerei.

Iar mesajul a fost unul fara echivoc. Presedintele s-a aratat nemultumit fata de ceea ce considera a fi un „scut” al Legislativului fata de persoana lui Ponta, asupra caruia exista suspiciuni privind un eventual conflict de interese. „Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale„, noteaza seful statului.

In continuarea mesajului sau, Iohannis aminteste faptul ca romanii au aratat ca vor sa se puna stavila fenomenului coruptiei, „semnal” pe care, noteaza presedintele, majoritatea parlamentara „refuza” sa il accepte. „Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana„, e de parere Iohannis.

In incheierea postarii de pe Facebook, liderul de la Cotroceni aminteste un aspect considerat esential pentru incheierea acestei mult-discutate chestiuni, aducand in discutie aspectul demisiei premierului, gest pe care l-a sfatuit sa-l faca inca de vineri dupa-amiaza, in conditiile in care in jurul pranzului se aflase deja ca primul-ministru fusese la DNA si ca procurorii il anuntasera pe seful Guvernului ca e suspect in dosarul in care esste cercetat social-democratul Dan Sova. „In continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru„, conchide presedintele Iohannis.

Va amintim ca, in urma votului dat in plenul Camerei, au fost 231 de optiuni „impotriva” cererii procurorilor anticoruptie, in cazul suspiciunii de conflict de interese in cazul lui Ponta, si 120 „pentru” incuviintarea urmaririi penale a actualului prim-ministru.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger