AcasăPoliticaIohannis dupa votul de investire a Cabinetului Ciolos: "O dovada ca partidele...

Iohannis dupa votul de investire a Cabinetului Ciolos: „O dovada ca partidele au inteles ca un Guvern de tehnocrati este acum solutia cea mai buna”

La scurta vreme dupa ce, din directia Parlamentului, s-a aflat ca 389 de alesi au acordat votul de incredere Cabinetului tehnocrat Ciolos, in conditiile in care, pentru a fi investit, ar fi fost necesare cel putin 274 de voturi „pentru”, seful statului a transmis un prim mesaj adresat noului Executiv.

(foto: presidency.ro)

De altfel, liderul de la Cotroceni, cel care l-a desemnat pe Ciolos prim-ministru, in urma cu exac o sapatamana, vede rezultatul votului din Legislativ un semnal ca formatiunile politice ar fi inteles un anume aspect in privinta componentei Executivului. „Este o dovada ca partidele au inteles ca un Guvern de tehnocrati este acum solutia cea mai buna pentru Romania”, a notat presedintele, in urma cu doar cateva minute, pe Facecook.

(captura Facebook/Klaus Iohannis)

Si tot in acelasi mesaj, Iohannis noteaza faptul ca, in opinia sa, „Cabinetul Ciolos va avea o sarcina dificila, iar indeplinirea obiectivelor asumate in programul de guvernare nu va fi posibila fara un sprijin parlamentar consistent”.

Pe langa faptul ca i-a felicitat, seful statului le-a transmis viitorilor ministri ca spera sa se dedice cat mai mult activitatii lor in Guvern, odata ce au fost nominalizati pentru a face parte din echipa guvernamentala si le-a urat succes in noile posturi. „Sunt increzator ca fiecare membru al echipei guvernamentale va trata cu responsabilitate si profesionalism misiunea care i-a fost incredintata”, a conchis seful statului.

Martea trecuta, cand, la finele a doua runde de consultari cu partidele politice, pe aceasta tema, dar si dupa ce a aflat opinia unor reprezentanti ai societatii civile si ai Strazii, invitati in acest sens la Cotroceni, Klaus Iohannis il desemna pe fostul comisar european Ciolos pentru a forma viitoarea echipa de la Palatul Victoria. „Romania are nevoie de o persoana curata, integra, care sa stie sa gestioneze sisteme si situatii complicate, alaturi de o echipa de tehnocrati, de ministri performanti, asupra carora nu planeaza niciun fel de dubiu”, anunta, la vremea respectiva, seful statului.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger