AcasăPoliticaIohannis, dupa sedinta CSAT: Nivelul de alerta terorista ramane "albastru-precaut"

Iohannis, dupa sedinta CSAT: Nivelul de alerta terorista ramane „albastru-precaut”

Pe fondul incidentelor care s-au produs, in ultima perioada, in Europa, in special cele din Franta si Germania, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a recentei reuniuni CSAT desfasurate la Cotroceni a avut in vedere tocmai o evaluare a starii de securitate a Romaniei „din perspectiva riscurilor si amenintarilor de natura terorista”.

Iar printre aspectele pe care Klaus Iohannis le-a trecut in revista in declaratia sustinuta la incheierea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) s-a numarat si cel privind nivelul de alerta terorista la nivelul Romaniei. Iar din cate a anuntat primul om in stat, romanii nu au motiv de ingrijorare, avand in vedere faptul ca expertii in domeniu au decis mentinerea actualului nivel de alerta, aflat la al doilea nivel de minimum posibil, dupa cel „verde-scazut”. „Am fost asigurat de toate institutiile statului cu responsabilitati în materie ca nu exista, în acest moment, ratiuni care sa determine necesitatea ridicarii nivelului de alerta terorista mai sus de unde este acum, la „albastru-precaut” „, a anuntat presedintele.

In acceptiunea specialistilor, acest „albastru-precaut” inseamna ca „informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de producere a unui atac terorist”.

In alta ordine de idei, Iohannis a reiterat faptul ca reuniunea din Polonia a fost ” un succes” pentru statul roman. „Asa cum am spus si la Varsovia, evaluarea noastra este ca Summitul NATO a fost un succes pentru Romania. Am reusit sa obtinem tot ce ne-am propus, deci ne-am atins toate obiectivele la Summitul NATO”, a subliniat seful statului, la finele sedintei CSAT cu numarul 9 pe care a prezidat-o, de cand a preluat atributiile de lider al Cotrocenilor.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger