AcasăPoliticaIohannis, dupa ce Ponta a fost trimis in judecata: Situatia, din ce...

Iohannis, dupa ce Ponta a fost trimis in judecata: Situatia, din ce in ce mai problematica. Imaginea Romaniei are foarte mult de suferit

Dupa ce a trecut, pe scurt, in revista principalele patru chestiuni care au fost discutate, joi la pranz, in sedinta CSAT-ului, printre ele si pozitia Romaniei in privinta primirii de refugiati pe teritoriul autohton, presedintele Iohannis s-a oprit si asupra situatiei premierului, odata ce s-a aflat, chiar in timp ce la Cotroceni se desfasurau discutiile din Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, ca Victor Ponta a fost trimis in judecata in „dosarul Turceni-Rovinari”.

Alegand sa nu zaboveasca prea mult asupra acestui subiect, Klaus Iohannis nu a putut trece cu vederea faptul ca seful Guvernului va ajunge in fata instantei, odata ce procurorii DNA l-au trimis in judecata, acuzandu-l pe avocatul Ponta de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor in „dosarul Rovinari-Turceni”. „In timpul CSAT-ului, pe media a aparut o stire pe care vreao s-o comentez doar foarte pe scurt – ma refer la trimiterea in judecata a primului-ministru, in dosarul in care este acuzat de anumite fapte penale”.

Evitand sa-i mai ceara textual premierului sa demisioneze, Iohannis a amintit, totusi, despre faptul ca Ponta ar avea drept varianta sa aleaga sa renunte la sefia Guvernului, urmare a anuntului DNA, stiut fiind faptul ca liderul de la Cotroceni i-a cerut acest lucru in luna iunie, cand DNA anunta ca a inceput urmarirea penala pe numele social-democratului.

Asadar, de aceasta data s-a rezumat sa precizeze ca nu si-a schimbat parerea in privinta „solutiei” pe care ar avea-o actualul premier, dar si ca imaginea tarii e serios afectata de aceasta situatie in care se afla liderul Guvernului. „Situatia, dupa parerea mea, este din ce in ce mai problematica pentru primul-ministru, pentru Guvern si pentru PSD. Dar, trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina cu solutii”, a declarat presedintele, subliniind asupra unui aspect „parerea mea nu s-a schimbat: cea mai simpla solutie ar fi, cu siguranta, cea pe care am propus-o si in iunie”.

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger