AcasăPoliticaIohannis, discutii cu liderul austriac

Iohannis, discutii cu liderul austriac

Aflat, la finele acestei saptamani, in vizita de lucru in Austria, liderul de la Cotroceni s-a intalnit, la Viena, cu omologul sau Heinz Fischer.

Intrevederea dintre cei doi sefi de stat a avut loc duminica si constituit prilejul de abordare atat a unor subiecte in privinta evolutiei relatiei dintre cele doua tari, cat si, printre altele, a unor teme de interes in privinta agendei europene.

Nu in ultimul rand, dupa cum presedintele insusi a precizat, prin intermediul unui mesaj postat pe contul sau oficial de pe o retea de socializare, seful statului roman si omologul sau austriac au discutat despre momentul preluarii, peste cativa ani, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene. „In perspectiva detinerii succesive de catre Austria si Romania a presedinției Consiliului UE in 2019, vom avea o colaborare si mai stransa pe teme de interes regional precum Strategia UE pentru Regiunea Dunarii si regiunea Balcanilor de Vest”, a mentionat Klasu Iohannis, pe Facebook.

Va reamintim ca in cadrul vizitei in Austria, seful statului este insotit de sotia sa, Carmen Iohannis, dar si faptul ca familia prezidentiala participa la deschiderea oficiala a celebrului Festival de muzica clasica la Salzburg, in calitate de invitati de onoare, mentiona deunazi Administratia Prezidentiala, ai presedintelui austriac si al sotiei sale.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger