AcasăPoliticaIohannis, despre propunerile ministeriale ale lui Ciolos: O lista foarte buna. Nu...

Iohannis, despre propunerile ministeriale ale lui Ciolos: O lista foarte buna. Nu a venit cu niciun nume care mi s-a parut discutabil

Seful statului a lasat sa se inteleaga ca, in opinia sa, premierul desemnat s-a descurcat cat se poate de bine, in scurtul interval pe care l-a avut la dispozitie pentru a alcatui, „de la zero”, lista ministrilor. Iohannis se declara optimist in privinta felului in care va lucra cu noul Executiv. „Cred ca va fi un guvern cu care voi colabora foarte bine”, a precizat primul om in stat, la Televiziunea Publica.

„Daca primul-ministru desemnat (…) este un prim-ministru politic, atunci se presupune ca  partidul e gata pregatit cu oameni si vine in foarte putine zile cu toate propunerile”, a lamurit presedintele, care s-a grabit sa adauge ca este cu totul alta situatia in cazul unui guvern independent, cum este si cel al tehnocratului Ciolos.

Iohannis a mai precizat, seara trecuta, faptul ca premierul desemnat i-a prezentat variantele alese pentru alcatuirea viitorul Guvern, si ca nu i s-a parut ca in cazul vreunui nume sa existe vreun dubiu. „Am discutat toate numele, nu am dorit sa refuz pe nimeni, fiindca nu a venit cu niciun nume care mi s-a parut discutabil”, a adaugat seful statului.

Cat priveste situatia cu tanarul medic Baciu, prima propunere -schimbata- de Ciolos, pentru Ministerul Sanatatii, (la momentul acela nu se stia si despre a doua schimbare in lista ministrilor, respectiv despre retragerea propunerii Cristinei Guseth la Justitie, modificare aparuta in cursul noptii -n.r), Iohannis a avut urmatoarea explicatie: „a pornit de la zero. Ca cineva de pe lista in ultimul moment a fost retras de primul-ministru desemnat si inlocui cu o alta persoana nu cred ca asta este, in esenta, o problema”.

Avand in vedere ca au aparut schimbari de ultima ora, sedinta comuna a Parlamentului in care premierul desemnat va prezenta Legislativului atat programul de Guvernare, cat si lista ministrilor pe care ii propune pentru viitorul Cabinet,va incepe cu mai mult de doua ore mai tarziu fata de cea anuntata deunazi, respectiv la ora 12.30.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger