AcasăPoliticaIohannis, despre noul Codul Fiscal: Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca...

Iohannis, despre noul Codul Fiscal: Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca ar revolutiona finantele Romaniei

Invocand faptul ca „istoria recenta arata ca nu ne mai putem permite experimente economice”, indeosebi cand se doreste prosperitate pe termen lung, presedintele a anuntat, miercuri, ca analizeaza noul Cod Fiscal. Totul pentru a se hotari daca il promoveaza sau nu.

Raspunzand invitatiei lui Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, seful statului a participat, miercuri in jurul pranzului, la un eveniment gazduit de BNR, cu prilejul lansarii unei emisiuni numismatice, la implinirea unui veac si jumatate de la nasterea RegeluI Ferdinand.

Prilej cu care a facut o serie de precizari, oprindu-se si asupra proiectului noului Cod Fiscal. Asa dupa cum au remarcat multi dintre cei care au ascultat discursul presedintelui, aprecierile sale au afisat un vadit aer de prudenta. „As putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea il analizez, pentru a decide asupra oportunitatii promulgarii sale. Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest Cod fiscal ar revolutiona finantele Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite. Cred ca n-ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face aceasta”, atrage atentia presedintele.

Si pentru ca vorbeam de o abordare prevazatoare, Iohannis a adus in discutie contextul geopolitic, si, concret, situatia Greciei: „Contextul actual, atat economic cat si geopolitic, impune abordari prudente, responsabile pentru starea finantelor publice, si echilibre economice. Situatia cu care se confrunta Grecia in acest moment este, fara indoiala, una cu adevarat dificila”.

Mai mult, seful statului considera ca e nevoie de imbunatarirea calitatii institutionale a mediului de afaceri, astfel incat economia autohtona sa ajunga sa fie cu adevarat competitiva, admitand ca birocratia poate afecta functionarea mediului de afaceri. „Avem nevoie de o economie sanatoasa, care sa prospere si in sens calitativ, prin productivitate si competitivitate, caci de aici va veni bunastarea pe termen lung in viata de zi cu zi a romanilor”, a conchis presedintele.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger