AcasăPoliticaIohannis, demnitarul-orchestra

Iohannis, demnitarul-orchestra

Edil sef al Sibiului si prim-vicepresedinte al PNL in prezent, Klaus Iohannis viseaza la o cariera politica europeana. Cu o conditie insa: sa nu-si piarda mandatul de primar!

Pe langa functia de primar, Klaus Iohannis ravneste si la un job ”part time”: acela de europarlamentar

Primul care a evocat posibilitatea ca Iohannis sa candideze pentru un loc in PE a fost liderul PNL. ”Klaus Iohannis ar fi un excelent cap de lista”, a afirmat Crin Antonescu, adaugand insa si ca nu are vreo informatie referitoare la intentia colegului sau de a candida la europarlamentare. Intrebat direct, Klaus Iohannis s-a ferit sa dea un raspuns concret, dar  a confirmat ca este tentat de idee: ”Daca vreau in Parlamentul European? Pana nu discutam in partid, as prefera sa nu va spun daca vreau sau nu, raspunsul este N-A. (…) N-A inseamna ca nu stie sau nu raspunde. Asta e o chestiune care va fi discutata sau nu pe 1 februarie, la Delegatia Permanenta”. Preocupat serios de subiect, Iohannis a renuntat repede la raspunsurile in doi peri si a spus pe sleau ca nu i se pare normal sa renunte la postul de primar in cazul alegerii sale in PE: ”Eu nu am lasat Sibiul pentru multe alte lucruri. Constitutia prevede ca nu se poate ca un primar sa aiba si alte functii. Nu mi se pare chiar bine gandita. Dar asta e o parere pur personala. In Franta, spre exemplu, un primar poate sa fie si ministru si deputat”. De unde reiese ca edilul Sibiului viseaza la modificarea Constitutiei Romaniei si a Regulamentului Parlamentului Europen doar pentru ca el sa ajunga eurodeputat-primar.

Prim-vicele PNL pune cruce descentralizarii lui Dragnea

”Cu regionalizarea, deocamdata e moarta”, a decretat scurt Klaus Iohannis, pe care de altfel cu greu l-ar fi putut considera cineva fan al proiectului definitivat de Liviu Dragnea. ”Anul acesta cred ca nici nu se mai discuta (despre regionalizare – n.r.). Chiar sunt chestiuni care nu se pot discuta sub presiunea unor sesiuni de alegeri”, a detaliat liderul PNL.

author avatar
Simona Badulescu
1.570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger