AcasăPoliticaIohannis, de la tribuna Legislativului: un Parlament puternic inseamna si o pozitionare...

Iohannis, de la tribuna Legislativului: un Parlament puternic inseamna si o pozitionare corecta fata de justitie

In cadrul mesajului adresat senatorilor si deputatilor, presedintele a pus accent asupra catorva aspecte, pornind de la necesitatea ca Romania sa aiba un „Parlament puternic”.

Klaus Iohannis

Respectandu-si promisiunea facuta dupa ce a fost ales in furntea statului, aceea de a veni in fata alesilor, pentru a li se adresa inaintea fiecarui inceput de sesiune parlamentara, presedintele Iohannis le-a vorbit reprezentantilor Legislativului – in jur de 400- reuniti in sedinta comuna si miercuri, incepand cu ora 11.

Inca de la inceputul mesajului sau, liderul de la Cotroceni a tinut sa reitereze faptul ca isi doreste un Parlament puternic si care sa se bucure de increderea oamenilor. „Am spus si o voi repeta de cate ori va fi nevoie: imi doresc un Parlament puternic si care sa se bucure de increderea cetatenilor. (…) Cred ca sunt doua aspecte esentiale care ar trebui sa defineasca astazi un Parlament puternic: o legislatie de calitate si raporturi functionale cu celelalte puteri din stat, toate acestea, desigur, in beneficiul cetateanului”, le-a transmis seful statului alesilor.

Facand referire, totodata, si la un mesaj scurt, dar cuprinzator, pe care l-a transmis, recent, si anume acela ca romanii isi doresc o legislatie coerenta si concreta, fara schimbari frecvente, Klaus Iohannis a readus in discutie acest aspect, prin prisma unui studiu ale carui rezultate i-au atras atentia. „Am vazut recent un studiu in care 80% dintre romani se aratau nemultumiti ca legile din Romania sunt greoaie. Faptul ca oamenii isi doresc norme juridice mai clare, mai simple, care nu se schimba peste noapte, nu cred ca este o surpriza pentru nimeni”, a atentionat presedintele, adaugand ca „aceasta realitate trebuie sa capete un raspuns”.

Totodata, presedintele a dat de inteles ca nu vrea sa existe suspiciuni de coruptie asupra parlamentarilor. „Nu in ultimul rand, pentru mine un Parlament puternic inseamna si o pozitionare corecta fata de justitie. Respectul fata de lege nu poate fi disociat de relatia cu justitia”, a precizat Iohannis, punand accent asupra faptului ca modul in care Legislativul raspunde la cererile Justitiei „ii poate afecta credibilitatea”.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger