AcasăPoliticaIohannis: Daca nu se gaseste o solutie, situatia dificila in care va...

Iohannis: Daca nu se gaseste o solutie, situatia dificila in care va intra Grecia ne va afecta pe toti

Seful statului considera ca trebuie cautate in continuare cai pentru a se gasi solutii in privinta Greciei, pentru a se evita adancirea crizei. In caz contrar scenariul ce se intrevede a se contura nu pare a fi deloc unul deloc optimist.

In contextul discutiei avute, joi la pranz, la Cotroceni, cu secretarul general al NATO, intrebat in cadrul declaratiilor de presa comune sustinute la finele intrevederii de la sediul Presedintiei, in legatura cu unul dintre cel mai atent urmarite subiecte ale ultimelor zile, respectiv evolutia problemelor financiare ale statului elen, si temerile in privinta unei eventuale iesiri a statului condus de Prokopis Pavlopoulos din zona euro, Klaus Iohannis a punctat un aspect important.

Mai precis faptul ca, in cazul in care nu se vor identifica variante viabile pentru ca Grecia sa depaseasca acest hop, problemele acestui stat vor afecta si alte tari europene, dar nu numai. „In ce priveste Grecia, nu trebuie sa ne facem niciun fel de iluzie. Daca criza continua si nu se gaseste o solutie, atunci situatia dificila in care va intra Grecia ne va afecta pe toti, si pe noi, Romania, si pe noi, UE, si pe noi, NATO. Sigur, in grade diferite, dar nu cred ca cineva este atat de naiv incat sa creada ca iesirea Greciei din zona euro, de exemplu, nu ar afecta pe toata lumea„, a atras atentia presedintele.

In acest context, amintim ca, duminica, grecii sunt chemati la un referendum in cadrul caruia sa spuna daca sunt sau nu de acord cu masurile de austeritate propuse, recent, de creditorii internationali.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger