AcasăPoliticaIohannis, cu averea la control!

Iohannis, cu averea la control!

Jurnalistii de la ”Rise Project” spun ca actualul presedinte a declarat, in perioada 2004 – 2005, venituri obtinute din chirii mult mai mici decat cele incasate real.

Conform sursei citate, diferenta dintre sumele consemnate in declaratiile de avere ale primarului Klaus Iohannis si cele trecute in contractele de inchiriere este de 115.000 de euro.

Mai exact, conform contractelor depuse la Registrul Comertului de firmele care functionau in imobilele inchiriate de la familia Iohannis suma platita in intervalul 2004 – 2007 a fost de 150.000 de euro, dar in declaratiile de avere depuse de Iohannis se regasesc doar 35.000 de euro, bani proveniti din chirii.

In context, ”Rise Project” detaliaza cazul bancii Raiffeisen, care a deschis, in 2001, o filiala intr-un spatiu comercial detinut in co-proprietate de sotii Iohannis si Ioan Bastea (fiecare avand cate 50%).

In 2006, banca a prelungit contractul, angajandu-se sa plateasca anticipat chiria pentru trei ani, respectiv suma de 180.000 de euro. Ceea ce, implicit, inseamna ca jumatate din aceasta suma (90.000 de euro) ar fi trebuit sa se regaseasca in declaratia de avere depusa de Klaus Iohannis in anul 2008 – fapt care insa nu s-a intamplat.

Neconcordanta este cu atat mai ciudata cu cat reprezentantii Raiffeisen, desi nu au vrut sa intre in detalii, au subliniat ca banca ”intotdeauna face platile in suma si cu frecventa” prevazute in contractele incheiate – situatie in care se subintelege ca cei 90.000 de euro au intrat in posesia familiei Iohannis. Cei porniti pe urmele declaratiilor de avere date de actualul presedinte nu s-au oprit doar la cazul Raiffeisen, ci au analizat si situatia firmei Netex Production – care a inchiriat la randul ei un apartament de la Klaus si Carmen Iohannis.

Pe scurt, desi firma in cauza a platit proprietarilor 38.880 de lei in 2004, 38.533 de lei in 2005 si 42.600 de lei in 2006, Iohannis s-a multumit sa declare o singura suma in toata aceasta perioada: 19.424 de lei.

Basescu i-a luat fata

Incantat de ”buba de imagine” cu care se confrunta Iohannis la niciun an de la preluarea mandatului, consilierul guvernamental Mirel Palada si-a calcat pe suflet si l-a dat ca exemplu pozitiv pe Traian Basescu. ”Tuturor pateticilor de servici care incearca sa spele buba de imagine cu care se confrunta Iohannis acum, afirmand vezi Doamne ca Iohannis sta mai bine decat statea Basescu la vremea respectiva, cand avea sub 50%, un singur cuvint: fraggoff. Basescu a avut imediat dupa alegere tot 70%, semizeul de servici, si a scazut la 50% doar dupa un an. Iohannis sta mult mai prost decat statea Basescu dupa jumatate de an”, a comentat Palada pe reteaua de socializare.

author avatar
Simona Badulescu
1.431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger