AcasăPoliticaIohannis conduce, marti, prima sedinta CSAT. Situatia din Ucraina, intaiul punct pe...

Iohannis conduce, marti, prima sedinta CSAT. Situatia din Ucraina, intaiul punct pe ordinea de zi

Klaus Iohannis va conduce, marti dupa-amiaza, pentru prima oara o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), de la preluarea prerogativelor de sef al statului, in decembrie anul trecut.

CSAT-ul se va intruni marti, incepand cu ora 15, pentru a dezbate o serie de teme de importanta pentru securitatea nationala, printre ele situatia din Ucraina, subiect aflat in fruntea listei ordinii de zi a sedintei, proiectul legislativ privind planificarea Apararii,  dar si activitatea Consiliului, pe parcursul anului trecut.

De asemenea, conform Administratiei Prezidentiale, in cadrul intrunirii forului amintit se vor dezbate si chestiuni privind „stadiul proceselor de asociere politica si economica cu Uniunea Europeana si de integrare euroatlantica a statelor din Balcanii de Vest” dar si al „indeplinirii Programului multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei”, precum si subiecte ce tin de securitate cibernetica.

Precizam ca presedintele si premierul au avut, in prima saptamana a lunii februarie, o intrevedere la Palatul Cotroceni, pe durata careia au discutat in legatura cu viitoarea intrunire a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, fara sa fie stabilita o data la care avea sa fie convocata sedinta.

Precedenta intrunire a CSAT-ului a avut loc anul trecut, in dupa-amiaza zilei de 25 noiembrie, fiind convocata si condusa de catre fostul sef al statului, Traian Basescu. De altfel, in cadrul sedintei respective s-a stabilit, dupa cum anunta Presedintia la momentul respectiv, si  „Programul de activitate al CSAT pentru anul 2015”.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger