AcasăPoliticaIohannis condamna atacurile de la Copenhaga: libertatea de expresie, vizata din nou

Iohannis condamna atacurile de la Copenhaga: libertatea de expresie, vizata din nou

Seful statului a transmis, duminica, un mesaj public, dupa atacurile din capitala Danemarcei, soldate cu doi morti si cinci raniti.

Klaus Iohannis „condamna cu fermitate atacurile teroriste de la Copenhaga”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, amintindu-se ca, la o luna de la atentatele de la Paris (care au vizat redactia saptamanalului Charlie Hebdo si un magazin evreiesc), actiunile din urma cu cateva ore, din capitala Danemarcei, vizeaza libertatea de exprimare, avand in vedere ca primul dintre atacuri a avut loc intr-un centru cultural, in timpul unei dezbateri publice. „Actiunile teroriste au inceput la un centru cultural, in cursul unei dezbateri privind islamismul si libertatea de expresie, si au continuat in apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. Dupa atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie si diferentele religioase”, considera liderul de la Cotroceni.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis reitereaza, cu aceasta ocazie, faptul ca statul roman sustine lupta impotriva fenomenului terorist. „Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului si fata de masurile europene de combatere si descurajare a oricaror tentative de terorism. In acelasi timp, toleranta fata de credintele religioase ale popoarelor trebuie sa fie respectata si cultivata atat in presa cat si in discursurile publice”, se mai arat .

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger