AcasăPoliticaIohannis, concluzii dupa primele consultari: “Asteptarile sunt multiple”/Presedintele a promis ca merge...

Iohannis, concluzii dupa primele consultari: “Asteptarile sunt multiple”/Presedintele a promis ca merge in Piata

La capatul a doua zile de discutii, la Cotroceni, atat cu delegatiile formatiunilor cu reprezentare in Parlement, dar si – in premiera- cu reprezentantii societatii civile si ai manifestantilor din ultimele zile, urmare a anuntului facut, miercuri, de catre Victor Ponta, cum ca isi depune mandatul, pe fondul protestelor de strada, presedintele a anuntat cateva concluzii.

Printre care aceea ca nu a venit nimeni cu un nume, cu “idei fixe”, ci cu deschidere spre solutii ce sunt deopotriva „asteptate”, dar si „dorite”, dar si ca s-au adus in discutie atat alegerile anticipate, cat si varianta unui guvern tehnocrat.

Ca urmare, Klaus Iohannis a anuntat ca zilele urmatoare va mai avea loc o noua runda de consultari, pentru ca la finele saptamanii viitoare sa se poata trasa o concluzie. „Am terminat prima runda de consultari. (…) de data asta consultarile au avut un specific aparte. Ultimii (…) au fost reprezentanti din societatea civila si din Piata”, a precizat presedintele, referindu-se la intalnirea cu acestia din urma ca la „o intalnire foarte buna, au venit oameni cu idei foarte bune”, Iohannis adaugand ca planuieste sa preia parte dintre aceste idei pentru a le „duce spre partide”.

Mai mult, Iohannis a precizat ca „asteptarile sunt multiple si, cu siguranta, toate sunt indreptatite”, dar si ca „nu este nevoie de o simpla schimbare de guvern”, ci de o „schimbare complexa in politica romaneasca”, pentru ca „toti asteapta sa vina in fata politicieni noi, care nu au avut nimic de-a face cu coruptia, care nu au fost urmariti penal, care nu au facut afaceri dubioase”.

Nu in ultimul rand, seful statului a promis ca va merge in Piata, insistand, insa, ca nu va anunta momentul, mai exact „data si ora”, pentru ca momentul sa fie mediatizat excesiv. „Am primit multiple invitatii de a merge in Piata si am promis ca voi merge, dar nu voi anunta nici ora, nici oramacar ziua, pentru ca nu vreau sa faca din asta un eveniment media”, a sustinut liderul de la Cotroceni, adaugand ca vrea sa vorbeasca personal cu oamenii, pentru a le afla asteptarile in privinta clasei politice.

169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger