AcasăPoliticaIohannis cere convocarea Parlamentului pentru dezbaterea si respingerea Legii amnistiei si gratierii

Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru dezbaterea si respingerea Legii amnistiei si gratierii

Dupa cum a anuntat inca de miercuri seara, in timpul confruntarii televizate avute cu Ponta, la un post de stiri, Iohannis a revenit, joi dimineata, cu o solicitare privind dezbaterea Legii amnistiei si a gratierii.

Astfel, Iohannis a adresat o solicitare in acest sent atat primului-ministru, cat si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului – Valeriu Zgonea (Camera Deputatilor) si Calin Poepscu Tariceanu (Senat) cu privire la convocarea Legislativului in vederea dezbaterilor pe marginea acestui proiect legislativ. „L-am invitat pe contracandidatul meu, Victor Ponta, ca impreuna sa facem in asa fel incat sa convingem Parlamentul sa se intruneasca Camerele maine (vineri-n.r.), sa se ia in dezbatere Legea amnistiei si gratierii, cat si toate solicitarile de incuviintare venite din partea justitiei. (…) Le solicit domnului presedinte Zgonea si Tariceanu si sefului lor, domnul Ponta, sa fie de acord ca astazi (joi-n.r) sa se intruneasca birourile si sa se convoace de urgenta Parlamentul maine (vineri-n.r), sa se dezbata Legea amnistiei si gratierii si sa fie picata in Parlament„, a cerut Iohannis.

Totodata, candidatul ACL a anuntat, joi, intr-o declaratie de presa, ca solicita ca vineri sa fie luate in discutie toate solicitarile  – atat cererile de incuviintare a urmaririi penale, cat si cele de arestare preventiva- „indiferent de culoarea politica” a celor ajunsi in vizorul oamenilor legii.”Trebuie sa lasam justitia sa-si faca treaba”, a concluzionat Iohannis.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger