AcasăPoliticaIohannis, catre presedintele moldovean aflat la Bucuresti: Suntem hotarati sa va sprijinim

Iohannis, catre presedintele moldovean aflat la Bucuresti: Suntem hotarati sa va sprijinim

Aflat pentru doua zile in Romania, liderul de la Chisinau a avut, in prima parte a zilei, discutii cu omologul sau de la Buucresti, care i-a transmis un mesaj din care sa reiasa ca republica Moldova poate conta pe sustinerea Romaniei, in continuarea drumului pro-european.

La cateva saptamani de cand noul sef al Executivului de la Chisinau a venit in Romania, unde a discutat atat cu presedintele roman, cat si cu premierul Ciolos, Nicolae Timofti, al carui mandat in fruntea statului se apropie de final, are programate cateva intalniri cu inaltii oficiali ai statului roman, prima dintre ele fiind cea cu Klaus Iohannis. Iar seful statului a parut cat se poate de optimist la finele intrevederii cu Timofti. „Domnul presedinte m-a asigurat ca Parlamentul Republicii Moldova, care incepe sa lucreze in sesiune de maine (joi-n.r), este pregatit sa sprijine noul guvern, pentru a indeplini conditiile la care s-a angajat noul guvern. Pe scurt, puteti, domnule Presedinte, sa contati pe noi! Suntem aproape, suntem hotarati sa va sprijinim in drumul pe care l-a inceput Republica Moldova de cativa ani buni, drumul pro-european. Pe de alta parte (…) suntem constienti, si unii si altii, ca este nevoie de mult mai multe proiecte economice comune”, a transmis Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa comune.

Cat priveste ajutorul concret pe care Romania l-ar putea da statului de dincolo de Prut, liderul de la Cotroceni a precizat urmatorul aspect: „este evident ca sprijinul pe care dorim sa-l dam Republicii Moldova, in special in privinta finantelor, este vorba de un imprumut rambursabil si un ajutor umanitar nerambursabil, trebuie sa vina in situatia in care si noi constatam progrese in ce priveste abordarea publica din Republica Moldova”.

La randul sau, Nicolae Timofti e cat se poate de increzator in ceea ce priveste actuala si viitoarea relatie dintre cele doua state. „Eu sunt sigur ca Republica Moldova si cu Romania o sa continue acele bune relatii, fiindca Moldova, mai bun prieten, mai apropiat din toate punctele de vedere, nu are, decat Romania”, e de parere liderul de la Chisinau.

sursa foto: facebook/Klaus Iohannis

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger