AcasăPoliticaIohannis, catre noul premier moldovean: Aveti un mandat greu. Romania e clar...

Iohannis, catre noul premier moldovean: Aveti un mandat greu. Romania e clar alaturi de Republica Moldova

Dupa ce a stat, intr-o prima faza, de vorba cu omologul sau, Dacian Ciolos, Pavel Filip a ajuns, in jurul pranzului, alaturi de delegatia care il insoteste in prima vizita oficiala in Bucuresti, la sediul Presedintiei. Intalnirea este in plina desfasurare la aceasta ora.

Acolo l-a intampinat Klaus Iohannis, care s-a aratat bucuros ca premierul moldovean a ales sa vina in Romania la doar cateva zile de la preluarea prerogativelor de sef al Guvernului de la Chisinau. „Ma bucur ca va pot primi la Cotroceni. Este, dupa parerea mea, un semn ca doriti sa continuati relatia de apropiere dintre Republica Moldova si Romania si acest lucru ma bucura foarte mult”, a punctat seful statului.

Totodata, liderul de la Cotroceni a subliniat ca e de parere ca mandatul preluat de Filip si Cabinetul sau nu e deloc usor, dar ca le confera sansa actualului premier si ministrilor sai sa obtina rezultate favorabile dezvoltarii statului de peste Prut.  „Dvs, dle prim-ministru, si dvs, domnilor viceprim-ministri ati preluat un mandat greu, intr-o perioada dificila, dar cred ca acest mandat greu poate sa fie si foarte frumos – aveti o mare sansa ca prin reforme ferme si duse pana la capat sa redati Republicii Moldova  stabilitate – politica, economica, financiara- si, in definitiv, sa redati cetatenilor moldoveni sentimentul de siguranta si ca exista un guvern care se ocupa de problemele Moldovei si ale moldovenilor”, i-a mai transmis Iohannis noului premier de la Chisinau.

Nu in ultimul rand, Iohannis a ales sa profite de ocazia de a-l avea in fata sa pe Filip, pentru a-l asigura pe noul sef al Execitivului de la Chisinau ca Moldova se poate baza si pe mai departe pe sustinerea Romaniei. ” Romania este „clar alaturi de Republica Moldova. Noi dorim sa va sprijinim in parcursul european si am convingerea ca, impreuna, vom gasi cele mai bune abordari”, a conchis seful statului.

La randul sau, Pavel Filip s-a declarat hotarat sa faca, alaturi de membrii Executivului pe care il conduce, toate eforturile pentru a obtine rezultate in noile functii. „Suntem determinati sa muncim zi si noapte la Guvern”, a sustinut noul premier moldovean, politicianul democrat declarandu-se convins, totodata, ca Republica Moldova are nevoie de ‘stabilizare’.

Va reamintim ca Filip a fost primit la Cotorceni in jurul orei 12, anterior, mai precis de la ora 10, aflandu-se la Palatul Victoria, la discutii cu Dacian Ciolos.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger