AcasăPoliticaIohannis, catre liderul de la Kiev: Romania e pregatita sa sprijine Ucraina...

Iohannis, catre liderul de la Kiev: Romania e pregatita sa sprijine Ucraina in procesul de reforma interna

Presedintele Ucrainei a ajuns, joi, in Bucuresti, prima oprire pe care a facut-o, in cadrul vizitei sale pe taram autohton fiind la sediul Presedintiei.

La finele discutiilor pe care le-au avut, la Cotroceni, Iohannis si Porosenko au sustinut o declaratie de presa, in care au facut publice cateva concluzii ale intrevederii.

Cu acest prilej, seful statului a transmis si public faptul ca tara noastra sprijina „ferm si constant” integritatea teritoriala si independenta Ucrainei, adaugand faptul ca „Romania este pregatita sa sprijine Ucraina in procesul de reforma interna necesar indeplinirii angajamentelor asumate in procesul de asociere politica la Uniunea Europeana. Romania a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere UE-Ucraina”.

De asemenea, Iohannis a dezvaluit ca printre subiectele avute in vedere in cadrul discutiei din aceasta dimineata, de la Cotroceni s-au numarat chestiuni ce tin atat de situatia de securitate din estul Ucrainei, de rolul minoritatilor- atat a celei autohtone din Ucraina, cat si a celei ucrainene din Romania, in relatiile bilaterale, seful statului anuntand semnarea a doua acorduri bilaterale „privind transporturile militare si patrularea in comun la frontiera de stat romano-ucrainean”, dar si a unui „protocol de relansare a Comisiei Mixte Prezidentiale, urmare a celor agreate in cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Kiev in cursul anului trecut”, context in care, a adaugat liderul de la Cotroceni, „vom putea sa facem pasi inainte pentru solutionarea unor dosare care se afla de mult timp pe agenda bilaterala. Unul dintre acestea este canalul Bastroe”.

sursa foto: presidency.ro

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger