AcasăPoliticaIohannis, bufonul din opera lui Antonescu

Iohannis, bufonul din opera lui Antonescu

Klaus Iohannis este noul presedinte PNL. Functie pe care a castigat-o cu un scor zdrobitor – 1.334 la 144, dar care pare mai degraba o capcana.

Klaus Iohannis, marele perdant al unui congres pe care l-a castigat
Crin Antonescu si-a adjudecat partea leului

Desi trebuia sa fie momentul lui de glorie, Iohannis a fost nevoit sa faca fata atat ironiilor contracandidatului sau, Ioan Ghise, cat si surprizelor pe care i le-a pregatit Crin Antonescu. „Eu ca simplu membru de partid, il invidiez foarte mult pe domnul profesor Iohannis, din punct de vedere politic. Din intreaga mea fiinta de membru liberal. Stiti de ce? Pai, noi, astia din tara, care de zece ani ne-am batut cu PSD, PNL, pai, am fost niste fraieri, domnule. Solutia este derogare. Prin derogare, prim-vicepresedinte, prin derogare, presedinte, prin derogare presedinte al Romaniei. E o solutie scurta, la obiect”, a afirmat Ghise in plin congres.

Va plati oalele sparte

Chiar daca analiza lui Ghise este corecta si „derogarea” a facut minuni pana acum pentru Klaus  Iohannis, noul presedinte PNL are o mare problema care poarta si un nume: Crin Antonescu. Un Antonescu care i-a trantit in brate un partid fragil, plin ochi de intrigi si nemultumiri. In schimb, fostul lider liberal nu  a fost la fel de generos si cu statutul de prezidentiabil, pe care a refuzat sa i-l ofere pe tava lui Iohannis.  Asa se face ca, la indemnul colegilor, Antonescu a acceptat sa intre in competitia interna pentru desemnarea candidatului PNL. „Cinci ani de zile, zi de zi am asumat in numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastra trebuie sa o luati. Oricare ar fi ea, o voi servi pana la capat”, a precizat Antonescu.  Gestul acestuia l-a fortat pe Klaus Iohannis sa retraga rezolutia privind desemnarea candidatului la prezidentiale. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa apara o sciziune in partid. Nu ma feresc, insa, de nicio competitie si, daca va fi sa intru in competitie cu domnul presedinte si prieten Antonescu, asa sa fie, dar nu astazi. Cred ca este bine sa avem intelepciunea sa vedem lucrurile bune si sa nu le stricam, grabindu-le”, a conchis Iohannis. Anuntul lui Antonescu a creat valva in partid, adversarii sai aratandu-se deranjati de aceasta schimbare de macaz. „Eu l-as intreba pe domnul Antonescu: de ce a mai facut Congres, daca tot el vrea sa candideze la prezidentiale? Imi pare tare rau de el, dar e ca Basescu, demisioneaza in cinci minute si revine”, a declarat, vizibil nemultumita, Norica Nicolai.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger