AcasăPoliticaIohannis, atacat de la Bruxelles

Iohannis, atacat de la Bruxelles

Lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis in cazul crizei din Grecia nu este privita cu ochi buni in afara tarii. De la Bruxelles, eurodeputatul Victor Negrescu ii cere lui Iohannis sa renunte la postura de simplu spectator si sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare al Tarii.

Klaus Iohannis, criticat de eurodeputatul Victor Negrescu pentru lipsa de reactie in privinta crizei din Grecia

Klaus Iohannis l-a adus la disperare pe europarlamentarul social-democrat, acesta ajungand sa-i solicite zilnic presedintelui sa dea un semn macar. Cererea lui Negrescu nu a avut insa ecou la Cotroceni, seful statului limitandu-se doar la un comentariu postat, acum trei zile, pe Facebook.  Mesajul cu pricina l-a iritat  si mai mult pe eurodeputat, care a decis sa-l ia la rost pe Klaus Iohannis. „Este inacceptabil ca presedintele Comisiei Europene sa ne avertizeze privind efectele crizei din Grecia asupra Romaniei, iar reprezentantul tarii noastre in Consiliul European – presedintele Klaus Iohannis – sa taca si sa nu comunice pe acest subiect cu cetatenii din Romania”, a afirmat Victor Negrescu, acuzandu-l pe seful statului ca nu-si respecta fisa postului.

Victor Negrescu

„In opinia mea, astazi, presedintele Klaus Iohannis demonstreaza ca nu intelege atributiile sale oficiale! Nu este vorba de politica interna sau de obiective electorale, dar nu pot intelege lipsa de transparenta si de implicare din partea unui om politic care a pretins ca va schimba modul de a face politica. Pentru mine, a face o altfel de politica inseamna mai mult dialog, mai putine orgolii si mai multa munca. De aceea, reiterez nevoia de a convoca de urgenta fie CSAT, fie o intalnire cu europarlamentarii romani si Guvernul Romaniei pe subiectul Grecia si a rolului tarii noastre in actualul context european”, a mai spus eurodeputatul PSD.

[poll id=”1041″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.759 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger