AcasăPoliticaIohannis anunta: Romania va aloca 300.000 de euro pentru programul alimentar privind...

Iohannis anunta: Romania va aloca 300.000 de euro pentru programul alimentar privind refugiatii

Klaus Iohannis este somat de Calin Popescu Tariceanu si de fostii conservatori sa promulge noul Cod Fiscal ”marca” Ponta

Statul roman sprijina programul alimentar mondial care se ocupa de refugiati, drept urmare va aloca suma de 300 de mii de euro, pentru un interval de trei ani.

„Am avut o sedinta foarte buna la Consiliul European. A fost, daca ne gandim la tema migratiei, probabil cea mai buna intalnire de pana acum, o intalnire in care s-au discutat problemele de fond, o abordare foarte constructiva si dintre chestiunile care au fost discutate as mentiona doar cateva”, a precizat, de la Bruxelles, seful statului, la finele reuniunii oficialilor europeni.

Amintind, printre temele avute in vedere la discutiile de la intrevederea din Belgia, Iohannis a precizat si faptul ca reiterat necesitatea acordarii unei importante aparte regiunile sigure din preajma celei de criza, mai precis unor tari ca Iordania, Libanul sau Turcia, unde, a subliniat liderul de la Cotroceni, se gasesc un numar foarte important de refugiati. „Orice sprijin dat acestor tari da un rezultat mult mai consistent si mult mai rapid decat un sprijin acordat refugiatilor care au ajuns deja pana in Europa”, considera seful statului.

Drept urmare, Romania s-a angajat sa sprijine financiar acest program. „In acest context, a fost reluata rugamintea din partea inaltului Reprezentant si din partea Presedintiei Consiliului de a veni cu un ajutor substantial pentru programul alimentar mondial care se ocupa foarte mult de refugiatii care se afla in aceste tabere care inconjoara zonele de conflict – si aici pot sa va spun ca Romania a decis sa aloce 300 de mii de euro pentru urmatorii trei ani„, a mai punctat presedintele Iohannis.

foto: Facebook

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger