AcasăPoliticaIohannis: "Am decis sa consult, in premiera, societatea civila"/ Mesaj pentru manifestanti:...

Iohannis: „Am decis sa consult, in premiera, societatea civila”/ Mesaj pentru manifestanti: „V-am vazut, v-am auzit”

Dupa ce a precizat ca a decis sa il desemneze prim-ministru interimar pe Sorin Cimpeanu, presedintele Iohannis a mai facut un anunt ce tine de Guvern, adresand, totodata, un mesaj persoanelor care au iesit, in ultimele doua zile, in strada.

Mai exact, cu aproape trei ore inainte ca la sediul Presedintiei sa inceapa primele discutii cu reprezentantii partidelor si ale formatiunilor cu reprezentanre in Parlament, in privinta desemnarii unui nou prim-ministru, respectiv consultarile cu delegatia PSD, prima invitata la aceste consultari, Klaus Iohannis a exlicat ca planuieste ca, vineri, sa cheme la Cotroceni si reprezentati ai societatii civile. Cu care sa discute pe marginea aceluiasi subiect, si de la care sa afle opinia in privinta numelui pe care aceasta categorie apolitica il considera potrivit pentru sefia Palatului Victoria.

Mesaj pentru cei care au iesit in strada: „v-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre”

Presedintele a adresat, direct, un mesaj miilor de romani care, in ultimele doua zile, au iesit inn strada, in Bucuresti si in marile orase ale tarii, cerand, intr-o prima faza, demisii, dupa tragedia din clubul bucurestean.”Am urmarit aseara, cu mare atentie, manifestatiile de strada. Sunt foarte multumit ca au fost manifestatii fara violente, fara exagerari si am un mesaj important pentru toti cei care au fost si aseara si alaltaieri in strada: v-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre„, a tintut sa transmita primul om in stat, inainte de a anunta faptul ca invita la Cotroceni reprezentanti ai societatii civile.

Consultarile ar urma sa aiba loc in a doua parte a zilei urmatoare, cel mai probabil dupa discutiile pe care Klaus Iohannis le are programate deja, cu reprezentantii UNPR, incepand cu ora 11.30 dar si cu cei ai ALDE, asteptati sa vina la discutii de la ora 12.30. „Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astazi si pentru maine sa consult, in premiera, un nou actor: societatea civila. Voi convoca pentru vineri dupa-amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si Strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile. In acest fel voi cunoaste- atunci cand voi lua o decizie- si optiunile partidelor politice, dar si- acest lucru mi se pare important- si optiunea societatii civile„, a conchis Klaus Iohannis.

Cat priveste programul consultarilor privind desemnarea viitorului premier, aflati DETALII AICI.

Citeste si:  Sorin Cimpeanu, desemnat premier interimar

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger