AcasăPoliticaIohannis, amenintat cu suspendarea

Iohannis, amenintat cu suspendarea

Problema imigrantilor nu numai ca a pus Europa pe jar, dar a si intrerupt brutal tihna presedintelui Klaus Iohannis. Care s-a trezit amenintat, intr-un timp record, cu suspendarea.

Criza refugiatilor ii strica presedintelui Klaus Iohannis ritmul tihnit

Povestea a explodat pe meleagurile noastre dupa ce Comisia Europeana a decis sa bage pe gatul Romaniei aproape 5.000 de imigranti, asta desi oficialii de la Bucuresti anuntasera anterior ca putem primi maximum 1785 de persoane.  Fara a mai astepta sa se lamureasca lucrurile, deputatul independent Bogdan Diaconu (care este si liderul Partidului Romania Unita) l-a somat pe presedintele Klaus Iohannis sa faca un referendum inainte de a primi si un singur refugiat, in caz contrar amenintandu-l direct cu suspendarea pe ”presedintele lucrului bine facut”: ”Acceptarea unei cote de imigranti reprezinta, cu certitudine, o problema de interes national, iar o decizie in acest sens nu poate fi luata in spatele usilor inchise, mai ales daca aceste usi nu sunt romanesti. Uitati, domnule presedinte, de diktatele Germaniei in aceasta problema si amintiti-va ca poporul este suveran, nu Angela Merkel! Romanii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca sa-i reprezentati pe ei si interesele lor, nu ca sa fiti guvernatorul tarii la ordinele Berlinului! (…) Daca nu o veti face, atunci poporul isi va intoarce fata de la dumneavoastra si nu veti mai fi presedintele lucrului bine facut, ci presedintele unei suspendari bine facute, pentru ca romanii nu va vor ierta. Incalcarea art.3 alin. (4) din Constitutie, care precizeaza ca <<Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine>> constituie motiv serios de suspendare, domnule presedinte!”.

Modesta, Romania refuza surplusul de imigranti

Orice ar face, Romania tot se va trezi cu cateva mii de imigranti pe cap

Participant la intrunirea JAI de astazi, ministrul de Interne Gabriel Oprea, a precizat inainte de plecarea din tara ca le va spune partenerilor nostri europeni, ”cu modestie si cu demnitate”, ca Romania respinge cotele obigatorii. ”In contextul in care Romania este o tara sigura, care isi face datoria cu mult profesionalism, merg maine la acest JAI. Am un mandat foarte clar dat din partea presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate, Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.785 de imigranti, atat este capacitatea in momentul de fata a statului roman. Bineinteles, vom vota impotriva cotelor obligatorii”, a detaliat Oprea. Si mai transant a fost premierul Victor Ponta, care a transmis lumii intregi, intr-o postare pe Facebook, ca Romania ”nu isi poate asuma ceva pentru care nu este pregatita” – respectiv nu poate accepta cota de imigranti impusa de conducerea UE. ”Romania vrea sa fie europeana – trebuie sa aplice niste valori europene. Nu putem sa ne asumam ceva pentru care nu suntem pregatiti. Nu avem acum aceasta posibilitate. Iar pozitia Romaniei nu se conditioneaza de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicita acum sa fim solidari sunt aceiasi care ne spun ca nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie!”, a comentat un pic sarcastic premierul Victor Ponta.

Presedintele ii cearta telegrafic pe politicieni

In avanpremiera discursului pe care il va tine (la cererea sa) miercuri, in Parlament, Klaus Iohannis lasa sa se inteleaga ca nu este multumit de activitatea deputatilor si senatorilor. Spre deosebire insa de alte dati, cand si-a exprimat pe indelete punctul de vedere, Iohannis a preferat de aceasta data o postare telegrafica: ”Stiu ca oamenii isi doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimba de pe o zi pe alta. Aceasta asteptare va trebui sa capete un raspuns din partea politicienilor”. Punct. n

Becali vrea sa ia de suflet 1.000 de imigranti

Gigi Becali este gata sa gazduiasca 1000 de imigranti, cu conditia ca ei sa fie paziti de autoritati: ”Am posibilitatea sa intretin 1000 de imigranti. Am si vorbit cu un ministru, eu pot sa gazduiesc 1000 cu masa si cu casa, in Berceni, dar sa-i pazeasca autoritatile, nu o sa ii pazesc eu”. Cum insa nu vrea ca europenii sa incarce ”nota” Romaniei cu mia lui de imigranti, Becali a spus ca asteapta sa se stabileasca numarul persoanelor pe care trebuie sa le primim la noi in tara si abia dupa aceea va face propunerea oficiala.

[poll id=”1088″]

author avatar
Simona Badulescu
1.567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger