AcasăPoliticaIohannis, acuzat ca face jocul baronilor

Iohannis, acuzat ca face jocul baronilor

Presedintele Klaus Iohannis ajuta „pas cu pas” consolidarea retelelor baronilor locali, reclama europarlamentarul Monica Macovei, dupa ce seful statului a promulgat legea pentru alegerea autotitatilor administratiei publice locale.

Monica Macovei urmareste fiecare miscare a presedintelui

Contestatar vehement al acestui act normativ, Macovei arata cu degetul spre Cotroceni, sustinand ca seful statului a pus interesul politicienilor mai presus decat interesul public. „Promulgarea Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, care permite alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, inseamna o aprobare directa pentru mentinerea sistemului baronilor locali si a retelelor de furt din bani publici, pe care acestia le-au creat de-a lungul anilor. (…) Presedintele Iohannis a ignorat interesul public si a satisfacut interesul politicienilor care vor mentinerea retelelor baronilor locali. PSD nu are opozitie in Parlament, iar, de la Cotroceni, presedintele gireaza armonia dintre PSD si PNL”, a declarat Monica Macovei. In opinia acesteia, seful statului avea datoria sa ceara reexaminarea legii.

In ciuda criticilor, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru alegerea autoritatilor locale

„Presedintele Iohannis avea suficiente argumente pentru sustinerea organizarii alegerilor pentru primari si presedinti de consilii judetene in doua tururi de scrutin: spargerea monopolului baronilor locali,  reprezentativitatea celor alesi prin vot in doua tururi de scrutin, pentru ca, intr-un singur tur de scrutin, un primarul poate fi ales, de fapt, cu 15-20% din voturi,  competitie reala de proiecte pentru primarie si in beneficiul oamenilor”, a conchis Macovei.

[poll id=”1006″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger