AcasăPoliticaIohannis a vorbit despre o "rusine nationala", in prima zi de scoala....

Iohannis a vorbit despre o „rusine nationala”, in prima zi de scoala. Ce provocare lanseaza Guvernului!

La cateva ore dupa ce a fost prezent, la Targoviste, la ceremonia festiva organizata, la un colegiu economic, in aceasta prima zi a noului an scolar, presedintele Iohannis a scos la lumina o chestiune destul de cunoscuta – si nu doar de catre elevi, profesori si parinti – si mai putin placuta, in privinta spatiilor in care se desfasoara procesul de invatamant.

Mai precis, pe fondul informatiilor aparute, in aceste ultime zile, in privinta acestui aspect si a faptului ca sunt destui copii care se vad nevoiti sa revina in clase si in scoli nepregatite inca, la nivel de organizare, si cerand date clare cu privire la aceasta situatie, presedintele Iohannis s-a aratat nemultumit de aceasta situatie pe care a catalogat-o dur, drept o „rusine nationala”.

Presedintele a catalogat astfel faptul ca aproape 4000 de scoli, respectiv o unitate de invatamant din cinci, au probleme de diferite naturi – alimentare cu apa, sanitare, etc – drept pentru care nu au autorizatie de functionare.

Ca urmare, seful statului doreste sa se gaseasca, pe baza unor discutii, solutii, in asa fel incat, in urmatorii trei ani, sa se gaseasca solutii in asa fel incat unitatile scolare sa se modernizeze. „In acest context, lansez Guvernului o provocare: cred ca este posibil sa avem un plan pe trei ani care sa duca la rezolvarea acestei chestiuni. (…) Cred ca este posibil ca pana in toamna anului 2018, cand vom serba un centenar de Romania moderna sa avem o Romanie moderna si in scoli„, a punctat Iohannis, luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger