AcasăPoliticaIohannis a vorbit cu cancelarul austriac, la Bruxelles, despre alocatiile copiilor muncitorilor...

Iohannis a vorbit cu cancelarul austriac, la Bruxelles, despre alocatiile copiilor muncitorilor romani

Seful statului a abordat, la recent incheiata reuniune a Consiliului European de Vara de la Bruxelles, si tema alocatiilor copiilor romanilor aflati la munca in Austria, urmare a controverselor aparute dupa o serie de afirmatii ale sefului Diplomatiei austriece referitor la aceasta chestiune.

Astfel, Klaus Iohannis a anuntat inca de vineri, in cadrul conferintei de presa sustinute in capitala Belgiei, si in cadrul careia a prezentat cateva concluzii ale reuniunii la care au participat mai multi lideri ai statelor europene, dar a reiterat si sambata, prin intermediul unui mesaj postat pe contul sau de Facebook, faptul ca a lamurit acest subiect cu Werner Faymann, cancelarul federal austriac.Iar din discutia avuta cu Faymann a reiesit faptul ca afirmatiile ministrului austriac de Externe nu au exprimat opinia Guvernului, ci strict o parere personala. „Am avut o discutie cu domnul cancelar federal Werner Faymann. Domnul cancelar federal m-a asigurat ca acea pozitie exprimata de ministrul de Externe nu este pozitia Guvernului federal austriac si nu reprezinta nici pozitia domniei sale. Este, asadar, acea abordare o opinie personala a domnului ministru de Externe al Austriei”, a clarificat seful statului.

Mai mult, sambata, presedintele a adaugat un aspect important in aceasta privinta la mesajul transmis in conferinta de presa: „Fiecare cetatean roman care munceste în strainatate trebuie sa beneficieze de drepturile care i se cuvin”.

Va reamintim ca, zilele trecute, oficialul austriac dadea de inteles ca alocatiile primite de copiii muncitorilor romani aflati la lucru in Austria ar trebui reduse. In acest sens a fost adus in discutie nivelul alocatiilor din tara de origine.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger