AcasăPoliticaIohannis a respins propunerea de numire a lui Fifor la Transporturi. Reactia...

Iohannis a respins propunerea de numire a lui Fifor la Transporturi. Reactia premierului Ponta!

Va mai dura o perioada pana cand se va afla numele succesorului lui Ioan Rus, la sefia Transporturilor. Miercuri, seful statului a respins o prima propunere facuta de social-democrati, cei care au acest portofoliu in Guvern, in persoana lui Mihai Fifor.

In ziua in care demisia lui Rus a devenit oficiala, ca urmare a faptului ca liderul de la Cotroceni a semnat decretul prin care ia act de decizia social-democratului de a parasi Executivul, Klaus Iohannis a decis sa respinga propunerea de numire a lui Mihai Fifor- nominalizat de PSD in urma cu cateva zile- in fruntea Ministerului Transporturilor.

Motivatia acestei decizii – pe care Iohannis i-a comunicat-o premierului Ponta – a fost oferita prin intermediul unui comunicat: lipsa de experienta in domeniu. „De asemenea, Presedintele Romaniei a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor. Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului”, anunta Presedintia.

La scurta vrene dupa ce Administratia Prezidentiala a anuntat decizia presedintelui, premierul Ponta a comentat hotararea cu pricina, odata ce a ajuns la sediul PSD, in jurul orei 14.20. Primul-ministru pune aceasta respingere pe seama unei ambitii. „M-am obisnuit cu chestia asta de la Traian Basescu (…) Si Basescu respingea asa, ca sa-si faca ambitia. (..) Ca sa poti sa apreciezi pe cineva, trebuie sa fii tu un specialist. Ma indoiesc faptul ca dl Iohannis e un specialist in transporturi (…) chestie de ambitie, ca altfel…„, a anuntat, in urma cu scurt timp, Victor Ponta.

Premierul a anuntat ca actuala conducere a PSD se va gandi asupra unei alte propuneri pentru sefia acestui minister. „Nu mai sunt presedinte (al PSD-n.r), nu ma intorc maine sa-mi iau scaunul. Am si eliberat biroul, de altfel”, a conchis Ponta.

Va reamintim faptul ca social-democratii mai au dreptul la o propunere pentru fotoliul ramas liber inca de acum circa o luna, de cand Rus si-a anuntat demisia, iar aceasta viitoare varianta nu mai poate fi repinsa de catre seful statului.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger