AcasăPoliticaIohannis a primit raspuns de la SRI: Nu exista nici macar un...

Iohannis a primit raspuns de la SRI: Nu exista nici macar un indiciu ca s-ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului Silvic

Seful statului a anuntat, in urma cu scurt timp, ca a primit raspuns din partea SRI-ului, in chestiunea Codului Silvic, dupa ce presedintele solicitase Serviciului sa verifice speculatiile conform carora s-ar fi facut trafic de influenta in aceasta chestiune.

In conditiile in care, in urma cu exact o saptamana, liderul de la Cotroceni anunta ca a cerut atat Departamentului Juridic, de la Presedintie, cat si directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI) sa verifice afirmatiile facute de catre primul-ministru, in privinta unor suspiciuni in privinta unei chestiuni amplu dezbatute in ultima perioada- Codul Silvic, joi dupa-amiaza, inainte de a pleca la Riga, unde va participa la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga, Klaus Iohannis a anuntat ca a primis raspuns din partea SRi-ului, in aceasta chestiune.

„Raspunsul este foarte simplu. Nu exista nicio dovada, nici macar un indiciu ca s-ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului Silvic”, a anuntat presedintele.

Fara sa pomeneasca numele premierului, Klaus Iohannis s-a rezumat sa recizeze ca nu se va adresa instantei in aceasta chestiune, lamurind o idee exprimata anterior, in aceasta privinta. „Cred ca cei care au trebuit sa traga invataminte le-au tras. Nu voi actiona in instanta pe cel care a facut afirmatiile false fiindca ca intre timp, intr-un fel, și-a cerut scuze”, a adaugat liderul de la Cotroceni.

Joia trecuta, Iohannis preciza ca a cerut sa fie verificate afirmatiile facute de catre seful Guvernului, negand speculatiile pe aceasta tema. „Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn si lasa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul Presedintelui. Acest lucru este, deopotriva, surprinzator si fals. Am verificat la nivelul Administratiei Prezidentiale si nu a existat nicio discutie, nici cu lobby-isti, nici macar cu fosti colegi din PNL pe aceasta tema. (…) Am rugat pe cei din Departamentul Juridic din Administratia Prezidentiala sa verifice care este incadrarea unor astfel de afirmatii si cum putem sa facem anumite demersuri, in cazul foarte probabil ca se dovedesc a fi nesustinute de dovezi. Deci este foarte grava afirmatia. Daca incepem iarasi sa ne jucam cu astfel de afirmatii ca in campanie nu este bine si, cum nu mai sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva. (…) Nu am vorbit cu prim-ministrul, dar in aceasta dimineata am avut o discutie, deocamdata telefonica, fiindca am venit in aeroport, cu directorul SRI si l-am rugat, foarte oficial, sa analizeze si sa cerceteze cu maxima exigenta si seriozitate aceste afirmatii„, preciza Klaus Iohannis pe 14 mai.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger