AcasăPoliticaIohannis a felicitat PLDM, PL si PDM, dupa alegerile din Republica Moldova

Iohannis a felicitat PLDM, PL si PDM, dupa alegerile din Republica Moldova

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, a felicitat Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal si Partidul Democrat din Moldova, dupa ce s-a anuntat rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Iohannis s-a declarat incantat ca alegerile din Moldova s-au desfasurat in liniste si ca s-au respectat pe deplin standardele democratice.

„Intai de toate, m-am bucurat sa vad ca alegerile s-au desfasurat in liniste si cu respectarea deplina a standardelor democratice in materie. In acest sens, felicit Guvernul de la Chisinau pentru felul exemplar in care a organizat acest scrutin. Cel mai important motiv de satisfactie provine insa din rezultatele care se prefigureaza. Ele confirma anticiparea noastra despre faptul ca cei mai multi dintre cetatentii Republicii Moldova isi doresc o continuare accelerata a parcursului european al tarii lor”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Adresez felicitarile mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru in marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea, Partidul Liberal pentru succes. Ma adresez, in fine, Partidului Democrat din Moldova cu acelasi mesaj de felicitare si solidaritate. Acestor partide le revine raspunderea de a continua, intr-un ritm inca mai dinamic, drumul Republicii Moldova catre Europa unita”, mentioneaza Iohannis.

Nu in ultimul rand, noul presedinte ales al Romaniei a dorit sa le transmita cetatenilor moldoveni ca „Romania le-a inteles asteptarile si mesajul si vrem sa ii asiguram ca Romania le va fi mereu alaturi”.

author avatar
Cristi Ionita
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger