AcasăPoliticaIohannis a dat unda verde noii legi a avocatilor

Iohannis a dat unda verde noii legi a avocatilor

Pana sa plece in Italia, pentru a asista la reuniunea informala a Consiliului European, prilejuita de implinirea a sase decenii de la semnarea Tratatelor de la Roma, Klaus Iohannis a dat unda verde noii legi a avocatilor.

Printre cele cinci decrete pe care Presedintia a anuntat ca le-a semnat, vineri, liderul de la Cotroceni, s-a numarat si cel pentru promulgarea „Legii privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat”.

Actul normativ, adoptat de Legislativ toamna trecuta, prevede ca procurorii nu pot ridica inscrisuri ce contin fie comunicari intre avocati si clientii lor fie aspecte consemnate de un avocat privitor la proceduri ce tin de apararea unui client, in ambele cazuri invocandu-se confidentialitatea profesionala. Cu toate acestea, se permite interceptarea – in anumite conditii, trebuie precizat – a conversatiilor avocatilor.

Pana sa ajunga pe masa presedintelui, inspre promulgare, legea s-a aflat in atentia CCR-ului, dupa ce Guvernul a sesizat Curtea, pe finele anului trecut.

author avatar
Cristina Stefan
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger