AcasăPoliticaIohannis – Fata Morgana a liberalilor

Iohannis – Fata Morgana a liberalilor

In avanpremiera Delegatiei Permanente, in care urmeaza sa se decida cine va fi prezidentiabilul PNL, Crin Antonescu demonteaza mitul neamtului providential.

Crin Antonescu il ia la intrebari pe actualul lider liberal

Klaus Iohannis este intr-adevar o surpriza. Una neplacuta, cel putin pentru Crin Antonescu, care se delimiteaza de noul lider PNL, dupa ce a constatat ca acesta nu are nicio strategie clara nici pentru partid, nici pentru alegerile din toamna. „In legatura cu un proiect Klaus Iohannis candidat la presedintie, nu sunt implicat intr-un asemenea proiect. Pot sa-l sustin, dar in momentul in care voi avea elementele necesare pentru asta. In acest moment eu nu cunosc raspunsul la cateva intrebari importante: care sunt articulatiile proiectului prezidential al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL dupa o asemenea candidatura, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern in care PNL sa participe, sunt intrebari la care trebuie sa am un raspuns pentru a discuta despre acest proiect”, a afirmat Antonescu, citat de gandul.info.  Desi sustine sa s-ar lipsi bucuros de statutul de prezidentiabil, fostul lider liberal nu isi ascunde insa nemultumirea fata de modul in care Iohannis a incercat sa-l inlature. Eu nu-mi doresc nici candidatura, nici functia de presedinte. „Eu nu ma retrag, nu las fara raspuns o solicitare din partea multor colegi ai mei.

Klaus Iohannis nu a reusit sa-si faca simtita prezenta in fruntea PNL

Pana la urma, chestiunea e destul de simpla, PNL nu are o alta desemnare oficiala decat cea care s-a facut la Congresele din interiorul USL. Aceasta chestiune urma sa fie transata, in momentul in care domnul Iohannis a dorit sa o transeze la Congres, dupa parerea mea un pic cam precipitat. Dupa parerea mea, o asemenea candidatura, investitura a partidului trebuie precedata totusi de prezentarea unui proiect al candidaturii, lucru care nu s-a intamplat inca. La Congres, o parte din delegati au cerut si candidatura mea. Eu nu am respins, nu am lasat acesti oameni fara alternativa, este dreptul lor si intr-o delegatie permanenta se va transa si aceasta chestiune”, a mai precizat Crin Antonescu.

Dragnea, intalniri de taina cu Basescu

Pentru ca in ultima perioada voci din zona dreptei i-au cerut insistent sa se delimiteze de „lovitura de stat” din 2012, senatorul PNL a simtit nevoia sa faca lumina in aceasta problema. „Nu eu am fost initiatorul actiunii de suspendare, dar am participat la ea si mi-o asum in intregime. (…) Ceea ce spun de atunci, si o voi mai spune totdeauna daca este nevoie, este ca toate acele actiuni nu au fost nicidecum o lovitura de stat si s-au petrecut in cadrele constitutionale. Cu greseli, cu erori, cu precipitari, dar in cadrele constitutionale”, a explicat Crin Antonescu. Profitand de faptul ca se afla la capitolul Traian Basescu – USL, liberalul a aruncat pe piata o informatie deloc placuta pentru urechile fostilor parteneri de la PSD. Concret, Antonescu a povestit despre obiceiul vicepremierului Liviu Dragnea de a-l vizita  pe sest peTraian Basescu. „Inainte ca pactul de coabitare sa fie semnat, convingerea mea este ca domnul Dragnea s-a intalnit cu Traian Basescu. Dar este prea putin interesant sa discutam despre intalnirile vazute sau nevazute ale domnului Dragnea”, a conchis Antonescu.

[poll id=”795″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger