AcasăPoliticaIoan Rus se da la Codruta Kovesi

Ioan Rus se da la Codruta Kovesi

Ioan Rus i-a spus Codrutei Kovesi verde-n fata ca nu se da in vant dupa stilul ei dur

Prezentarea bilantului MAI pe anul 2014 a fost decorul unei neasteptate infruntari Ioan Rus – Codruta Kovesi. Motivul: relatiile dintre politisti si politicieni, pe care sefa DNA nu le vede cu ochi buni.

Ioan Rus i-a spus Codrutei Kovesi verde-n fata ca nu se da in vant dupa stilul ei dur

Luand cuvantul inaintea ministrului Transpoturilor, pesedistul Ioan Rus, sefa DNA a criticat relatiile care exista intre politicieni si ”unii dintre angajatii MAI”, apreciind ca acestea pun in pericol lupta anticoruptie. ”Una dintre vulnerabilitati vizeaza relatiile dintre membrii MAI si politicieni sau oameni de afaceri, trebuie sa diminuam aceste relatii”, a conchis Codruta Kovesi. Concluzia l-a deranjat pe Ioan Rus, care a si contrat-o pe loc pe sefa DNA: „Nu sunt de acord ca relatia dintre politisti si politicieni este o vulnerabilitate, decat daca plecam de la premisa ca toti sunt corupti. Lupta trebuie sa o ducem toti. Batalia pentru corectitudine si progres ne apartine tuturor, sa nu aratam cu degetul spre doamna Codruta, ca o uram sau o iubim. Isi face treaba asa cum ar trebui sa ne-o facem cu totii”. Ca sa-si mai dilueze atacul, Rus a comparat-o pe Kovesi cu celebrul domnitor justitiar Vlad Tepes, dar si aici a dat-o in bara. ”A mai fost unul in istorie – Vlad Tepes.

Laura Codruta Kovesi

Boierii s-au mutat toti la turci si efectele le-am vazut sute de ani de atunci incoace”, a comentat, cu intentie sau nu foarte inspirat, Ioan Rus. Dupa ce a lasat sa se inteleaga ca razboiul purtat de sefa DNA ar putea goli Romania de ”boierii” zilelor noastre (afaceristii si politicienii de top), Rus a decis ca omenirea face casa buna cu coruptia inca din zorii aparitiei ei – pe vremea miticilor Adam si Eva. ”Primul corupator si primul corupt, primul act de coruptie l-au facut Adam si Eva”, a decretat Ioan Rus, sugerand astfel ca, in pofida intentiilor si eforturilor Codrutei Kovesi, fenomenul va dainui cat lumea.

author avatar
Simona Badulescu
516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger