AcasăPoliticaIoan Rus, afirmatii dure la adresa romanilor care muncesc in strainatate. PNL...

Ioan Rus, afirmatii dure la adresa romanilor care muncesc in strainatate. PNL ii cere demisia, ministrul isi cere scuze

In conditiile in care actualul ministru al Transporturilor, social-democratul Ioan Rus, vorbind despre situatia unora dintre romanii plecati la munca in strainatate, a ales sa foloseasca o exprimare controversata, incadrata de insusi Rus la capitolul „licenta”, care a iscat un intreg val de comentarii in spatiul public, urmarile nu s-au lasat asteptate.

In sensul ca, intr-o prima faza, PNL-ul i-au cerut demisia sefului de la Transporturi, liberalii sustinand ca, in cazul in care Rus ramane in Executiv, „jignirile sale sunt asumate de intreg Guvernul si implicit de premierul Victor Ponta”.

Concret, reprezentantii partidului condus de Blaga si Gorghiu noteaza, intr-un comunicat remis presei, ca ministrul Ioan Rus „este obligat sa-si dea demisia astazi din Guvern”, motivand ca renuntarea la functie se impune ca urmare a declaratiilor din seara precedenta, la adresa copiilor si a sotiilor romanilor care au plecat la munca dincolo de granitele Romaniei. „Afirmatiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneste romanii care muncesc in strainatate si isi bate joc de sotiile si copiii ramasi acasa arata modul in care se raporteaza, cu sfidare si dispret, la cei care si-au parasit de nevoie caminele si pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun„, considera liberalii.

„Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva

In cursul acestei zile, social-democratul afla in fruntea Ministerului Transporturilor si-a prezentat, public, scuze pentru situatia creata de exprimarea cu pricina.

Prin intermediul unei precizari, de aceasta data postat pe site-ul institutiei in fruntea caruia se afla Rus, opinia publica afla punctul de vedere al  vicepresedintelui PSD. „Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate”, sustine ministul Rus.

„Copiii se fac golani acasa si nevasta curva”

Pasajul cu pricina, parte a declaratiilor facute, miercuri seara, in emisiunea „Jurnalul de seara”, este urmatorul:  „Romania are trei milioane de oameni sa zicem din forta activa, in acest moment, in Occident, (…) dintre care un milion fierari-betonisti, zidari, s.a.m.d, lucreaza in constructii, autostrazi, prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu. O spun foarte direct: de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de euro vin acasa jumatate„.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger