AcasăPoliticaIoan Oltean a renuntat la functia de vicepresedinte al PNL

Ioan Oltean a renuntat la functia de vicepresedinte al PNL

Intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, eputatul a decis, vineri, sa demisioneze din functia de vicepresedinte al Partidului National Liberal.

Ioan Oltean a renuntat, asadar, sa mai faca parte din conducerea PNL, anunta Digi24. Se intampla la doar cateva dupa ce DNA a anuntat ca va cere Camerei incuviintarea arestarii sale preventive, intr-un dosar privind despagubiri ANRP. Este vorba despre acelasi dosar in care mai este cercetat si un alt liberal, membru al Camerei deputatilor, respectiv Catalin Teodorescu, in cazul caruia procurorii solicita, de asemenea, aviz in vederea incuviintarii arestarii preventive a fostului vicepresedinte al ANRP.

Iata ce precizeaza procurorii DNA, intr-un comunicat, in privinta cererilor formulate pe numele celor doi deputati:

„Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu alti inculpati care au facut parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta – Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat in cauza. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.

Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii.

Cele doua cereri de incuviintare a arestarii preventive au fost formulate avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala”.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger