AcasăPoliticaIoan Ghise le da munitie pesedistilor: A cerut demisia lui Victor Ponta

Ioan Ghise le da munitie pesedistilor: A cerut demisia lui Victor Ponta

(foto: expresnational.ro)

Nici nu s-a stins bine ecoul scandalului Sorin Rosca Stanescu si o noua furtuna a aparut la orizontul USL. De aceasta data, eroul principal este senatorul liberal Ioan Ghise, care a cerut public demisia premierului Victor Ponta.

Ioan Ghise sustine ca premierul a tradat cauza USL
Victor Ponta nu pune la suflet comentarile senatorului PNL

Dupa ce s-a luptat cum a stiut el mai bine cu presedintele Traian Basescu, senatorul PNL si-a canalizat frustrarile catre primii doi oameni din PSD – Victor Ponta si Liviu Dragnea.  „Premierul trebuie sa isi dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetatenilor carora le ceream votul ca daca il aleg peste 3 zile se duce sa semneze acordul de coabitare cu Basescu? N-a spus. Daca spunea, il mai alegeau? Poate nici macar deputat. Cand faci o constructie pe cativa ani, tu coabitezi cu aliatii sau cu adversarul? Adversarul anuntat inainte de alegeri e partenerul de dupa alegeri. Iar aliatii de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de dupa alegeri. Coabiteaza cu reprezentantii serviciilor secrete”, a afirmat Ghise. Dupa ce l-a pus la respect pe seful Executivului, senatorul liberal si-a reglat tirul asupra vicepremierului Liviu Dragnea. „Regionalizarea este o tema dezvoltata fals, ca sa agite spiritele. (…) Nu functioneaza tara asta dupa cum doreste dl. Dragnea. Cand altul a mimat ca e parintele Constitutiei, Dragnea vrea sa mimeze ca e parintele regionalizarii”, a conchis liberalul.

Il mananca de o excludere

Desi recunosc ca Ioan Ghise are si el dreptatea lui, colegii de partid sustin ca si-a ales prost momentul, declaratiile fiind lansate fix in perioada in care se rediscuta protocolul USL.  Prin urmare, conducerea PNL s-a delimitat imediat de afirmatiile senatorului, vicepresedintele Florin Turcanu propunand chiar sanctionarea acestuia. Ceva mai indulgenti, pesedistii, in frunte cu Victor Ponta, nu l-au pus la zid pe Ghise, preferand in schimb sa le fluture pe sub nas liberalilor protocolul USL. „Probabil ca se va discuta cu PNL, dar important e sa regandim cat mai repede protocolul si sa fie cat mai clar pentru toata lumea”, a precizat purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

[poll id=”529″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger