AcasăPoliticaIntalnire Basescu-Rasmussen. "Romania nu este singura, se bucura de protectia completa a...

Intalnire Basescu-Rasmussen. „Romania nu este singura, se bucura de protectia completa a NATO”

Aflat la Bucuresti, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen,a fost prezent, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu presedintele Basescu despre actualele probleme din regiune si despre tensiunile de la granita Romaniei.

Dupa intrevedere avuta dimineata cu premierul Ponta, Rasmussen a sosit la Cotroceni, pentru a se intalni cu seful statului. Dupa aceasta intrunire, cei doi au sustinut o declaratie de presa, in cadrul careia Rasmussen a asigurat ca, in contextul situatiei tensionate din Ucraina, Romania se poate baza, in calitate de stat membru al Aliantei, pe intreaga protectie a NATO.

Subliniind ca scopul forului international este asigurarea securitatii tuturor aliatilor, Rasmussen a precizat ca, in contextul tensionarii situatiei din Ucraina, s-a decis sporirea masurilor de aparare, atat in mediu terestru, cat si aerian si naval. „Romania nu este singura, sunteti parte a NATO si orice aliat se bucura de protectia completa a NATO. De aceea, am consolidat prezenta noastra in aer, pe mare si pe teren, de la Marea Neagra si pana la Marea Baltica, inclusiv in Romania. Vom face tot ce este necesar, oricat este nevoie, deoarece agresiunea Rusiei submineaza chiar principiile pe care ne-am construit pacea si prosperitatea”, a sustinut secretarul general al Aliantei Nord Atlantice.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger