AcasăPoliticaInstanta a decis: Ghita, mandat de arestare in lipsa

Instanta a decis: Ghita, mandat de arestare in lipsa

In timp ce locul in care se afla afaceristul continua sa fie invaluit in mister, procurorii DNA au obtinut de la instanta inlocuirea masurii controlului judiciar, valabila pana acum pe numele lui Sebastian Ghita.

UPDATE: Pe fondul primirii mandatului de arestare preventiva, pentru 30 de zile, emis de Inalta Curte pe numele fostului ales al neamului, pentru mai multe acuzatii, printre care dare de mita, santaj si folosire de informatii nedestinate publicitatii, reprezentantii IGPR au anuntat ca Sebastian Ghita a fost dat in urmarire. „Conform Codului de procedura penala, pentru localizarea si prinderea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian, a fost dispusa darea in urmarire a acestuia, activitate ce se desfasoara de politisti, sub supravegherea procurorului competent”, se mentioneaza in comunicatul Politiei Romane.

In conditiile in care au trecut aproape trei saptamani de cand e de negasit, rastimp in care a lipsit la doua intalniri cu oamenii legii, in sensul in care ar fi trebuit sa se prezinte la politie, conform prevederilor controlului judiciar, dar si la o audiere, la DNA Ploiesti, procurorii au cerut instantei emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului parlamentar.

Analizand argumentele anchetatorilor, magistratii de la Curtea Suprema au admis, joi, solicitarea procurorilor de la DNA Ploiesti, hotarand emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa. Este vorba despre o masura executorie, chiar daca nu e una definitiva. Ceea ce inseamna ca, daca va fi prins, fostul deputat poate fi arestat.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, desi e disparut inca din 21 decembrie, Ghita a aparut la postul de televiziune pe care il controleaza, Romania TV, insa doar prin intermediul unor inregistrari difuzate de statia respectiva, materialele video (si unul audio) continand diverse dezvaluiri facute de Ghita.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger