AcasăPoliticaInstanta a decis: Dosarul in care Ponta a fost trimis in judecata...

Instanta a decis: Dosarul in care Ponta a fost trimis in judecata nu se intoarce la DNA

Judecatorii Instantei Supreme au respins, luni, exceptiile invocate, printre altii, de catre avocatii lui Victor Ponta si Dan Sova, doua dintre persoanele acuzate in dosarul Rovinari-Turceni.

Desi zilele trecute, respectiv la primul termen, in 6 noiembrie, aparatorii legali ai multor persoane cercetate in dosarul Rovinari-Turceni, in care a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie si fostul premier Ponta, solicitau ca rechizitoriul sa se intoarca la DNA, invocand aspecte ce tin de modul in care procurorii au administrat probe in aceasta cauza, in urma unei sedinte desfasurate in cursul diminetii de luni, la Inalta Curte, magistratii au constatat atat legalitatea administrarii probelor, cat si a efectuarii actelor de urmarire penala, si au dispus inceperea judecarii cauzei. Decizia de luni nu este, insa, definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la pronuntare.

Mai clar fie spus, dosarul in care sunt cercetati, printre altii, atat Victor Ponta, cat si fostul ministru Dan Sova, dar si doi fosti directori ai complexurilor Turceni si Rovinari, va avea primul termen de judecata, pe fond, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Va amintim ca in aceasta cauza, Ponta a fost trimis in judecata, printre altele, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar si pentru compliictate la evaziune fiscala, in forma continuata, fapte pe care procurorii sustin ca le-ar fi savarsit in calitate de avocat. In aceeasi cauza, fostul ministru Sova, acuzat la randul sau de coruptie, se afla sub control judiciar.

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger