AcasăPoliticaInspectorii ANI au pus ochii pe 4 sefi din spitale

Inspectorii ANI au pus ochii pe 4 sefi din spitale

In continuarea informatiilor pe care le-au facut publice, in ultimele zile, cu privire la un primar, un viceprimar, dar si mai multi actuali sau fost alesi locali, din directia ANI s-a anuntat, de acatsa data joi, ca in vizorul inspectorilor de intergritate au intrat patru sefi din spitale de pe raza mai multor judete.

In cazul lor suspiciunile sunt fie de incompatibilitate, fie de conflict de interese de natura administrativa. Din comunicatul facut public de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate rezulta ca acesti patru angajati cu functii de conducere in sistemul medical autohton sunt din SIbiu, Neamt si, respectiv, Harghita.

Numele acestora sunt:

– NICOARA FLORENTINA DENISA, actual manager si fost director economic al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, suspecta de CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV. Despre aceasta, inspectorii mentioneaza ca „in perioada 03 octombrie 2011 – 08 aprilie 2013, Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda” Sibiu a incheiat cinci contracte de prestari de servicii cu S.C. Sfera Con S.R.L., al carei administrator si asociat este afin de gradul al IV-lea cu persoana evaluata”.

-MARC GHEORGHE, sef Sectie Obstretica-Ginecologie in cadrul Spitalului Municipal Gheorgheni, judetul Harghita, despre care ANI mentioneaza ca „s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 18 decembrie 2014 – 25 ianuarie 2016, intrucat a detinut simultan functia de sef sectie la Sectia Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Municipal Gheorgheni si functia de administrator in cadrul S.C. Centru Medical Multi Promptmed S.R.L., incalcand astfel dispozitiile art. 178, alin. (1), lit. c) din Legea nr.95/2006 si art. 181, alin. (1) si alin. (9) din acelasi act normativ”.

-APOSTOAE FLORIN-IONUT, manager in cadrul Spitalului Orasenesc „Sf. Dimitrie” Tirgu Neamt, judetul Neamt, despre care ANI spun ca „s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 08 aprilie 2013 – 09 aprilie 2016, intrucat, a detinut simultan functia de manager in cadrul Spitalului Orasenesc „Sf. Dimitrie” Tirgu Neamt, judetul Neamt si calitatea de titular intreprindere individuala al „Apostoae Florin-Ionut Intreprindere Individuala”, incalcand astfel dispozitiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare”.

-KINDA LEVENTE, sef Sectie Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita. In cazul sau, ANI mentioneaza ca „s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 02 mai 2006 – 12 ianuarie 2017, intrucat a detinut simultan functia de sef Sectie Cardiologie in cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita si pe cea de administrator in cadrul S.C. Cardio S.R.L., incalcand astfel dispozitiile art. 185, alin. (15) si art. 178, alin. (1), lit. c) si g) din Legea nr. 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare”.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger