AcasăPoliticaInspectia judiciara verifica declaratiile lui Adrian Sarbu, cu referire la "Dosarul Mediafax"

Inspectia judiciara verifica declaratiile lui Adrian Sarbu, cu referire la „Dosarul Mediafax”

Declaratiile facute de catre omul de afaceri, luni, ziua in care procurorii din cadrul Parchetului General au dispus retinerea sa pentru 24 de ore, in „Dosarul Mediafax”, sunt verificate de catre reprezentantii Inspectiei Judiciare, la solicitarea CSM.

Astfel, marti, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspectiei Judiciare, ca urmare a afirmatiilor facute de catre actionarul majoritar al Mediafax Group (in care acesta sustine ca acest caz „fabricat la comanda lui Pontaghita” ar avea ca scop „distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar” – n.r), pentru a se stabili daca aceste declaratii aduc „atingere independentei si impartialitatii” procurorilor de la Parchetul General (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie).

  • precizarile CSM:

„Ca urmare a afirmatiilor lansate in spatiul public de domnul Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitatile desfasurate in dosarul “Mediafax”, instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor PICCJ, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, se arata in comunicatul remis presei de catre reprezentantii CSM.

  • declaratiile lui Sarbu:

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, declaratiile lui Sarbu:

„Cazul Mediafax – Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media  pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic.

Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani.

In aceste circumstante, singura mea aparare este evidenta bunului simt:

In ultimii 25 de ani, am avut sansa, puterea si talentul de a construi institutii private de statura publica, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de romani, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei tari, am promovat principii stricte de guvernanta corporatista si nu am incurajat niciodata spiritul infractional in companiile mele. Am creat generatii de profesionisti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegand, impartind cu ei ideile mele si ceea ce am castigat. Am fost singurul roman care a avansat in pozitia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru actionarii mei si pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au platit numai in ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe catre statul roman.

Faptul ca am ajuns obiectul defaimarii unor impostori imbatati de putere nu ma emotioneaza. Cred cu tarie in statul de drept, in libertatea presei, in dreptul fiecarui om de a fi aparat de lege, dar si in obligatia fiecaruia de a se supune legilor acestei tari. Incepand cu mine. Preocuparea mea astazi este in primul rand mentinerea in activitate a companiei Mediafax si asigurarea unor conditii decente de munca pentru oamenii aflati sub o nedreapta presiune financiara si psihica in aceasta campanie de represalii”.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger