AcasăPoliticaInitiativa legislativa: pedepse mai mari pentru violatori si pedofili

Initiativa legislativa: pedepse mai mari pentru violatori si pedofili

Un parlamentar aflat in fruntea unui partid are in plan ca, in prima zi a saptamanii viitoare, sa depuna la Camera un proiect de lege ce prevede pedepse mai mari fata de cele prevazute, la acest moment, in Codul Penal pentru violatori si pedofili.

Pe fondul incidentelor de acest gen- unul dintre cele mai mediatizate fiind cel al elevei din Vaslui, batjocorita de sapte tineri- deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului Romania Unita, intentioneaza ca luni sa depuna la Camera Deputatilor un proiect legislativ al carui initiator este si care prevede ca persoanele gasite vinovate de fapte de viol ori pedofilie sa primeasca pana la 25 de ani de detentie, cu mentiunea ca, in cazul in care abuzul de natura sexuala s-ar solda cu decesul victimei, pedeapsa sa poata ajunge si la inchisoare pe viata.

Anuntul a fost facut de catre Diaconu insusi, duminica, pe contul sau de Facebook, la capatul unei perioade de consultari publice. Este vorba, explica liderul PRU, despre o propunere legislativa „pentru modificarea articolelor 218-222 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal are in vedere inasprirea pedepselor pentru infractiunile de viol si pedofilie pentru a rezolva o problema care a devenit acuta in societatea romaneasca prin lejeritatea cu care sunt tratate aceste cazuri de catre justitie”.

De altfel, e important de mentionat faptul ca, pana sa faca acest pas, Diaconu a folosit aceeasi retea de socializare drept spatiu de consultare pentru aceasta initiativa.

sursa foto: Facebook/Bogdan Diaconu

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger