AcasăPoliticaIncredibila ipocrizie a Theresei May

Incredibila ipocrizie a Theresei May

Inregistrarea unei discutii private intre premierul Marii Britanii si angajati ai Goldman Sachs, care a avut loc cu o luna inainte de referendumul cu privire la Brexit, pune in lumina profundele temeri ale lui May cu privire la impactul economic general de parasirea UE. Aceeasi Theresa May, intransigent partizan, acum, al unui Hard Brexit.

”Daca nu eram in UE, cred ca erau companii care-si puneau intrebarea daca nu ar fi preferabil sa-si dezvolte prezenta pe continent decat in Marea Britanie”, a declarat May, in timpul intrevederii cu bancherii Goldman Sachs, la sediul GS din Londra. Inregistrarea, care dateaza din 26 mai, a ajuns in posesia The Guardian. Intrebata care este parerea sa vizavi de o posibila parasire a UE de catre Marea Britanie, cu o luna inainte de referendumul care a pecetluit Brexit, Theresa May, la acea vreme ministrul de Interne, a raspuns: ”Cred ca argumentele economice sunt evidente. Sunt de parere ca a face parte dintr-o piata cu 500 de milioane de persoane este foarte important pentru noi. Cred (…) cu tarie ca una din mizele importante este aceea ca multa lume investeste in Regatul Unit pentru ca Regatul Unit este in Europa”. No comment!

Suntem mai in siguranta in UE

In cursul aceleiasi intalniri, Theresa May a estimat si ca securitatea Marii Britanii ar fi mai bine asigurata in sanul UE, gratie unor instrumente ca mandatul de arestare european sau schimburile de date intre politie si serviciile de informatii. ”Sunt multe lucruri pe care le putem face ca membru UE si care ne ofera siguranta”, a spus May, care si-a exprimat si dorinta de a vedea ca Londra in postura de lider in sanul celor 28.

Agent dublu?

Responsabilul de comunicare al fostului premier David Cameron s-a intrebat cu voce tare daca doamna May nu este un ”agent dublu” care lucreaza pentru alta tabara. Unii observatori estimau ca Theresa May va pastra o oarecare discretie in caz de victorie a partizanilor Brexit. In 13 iulie, la trei saptamani dupa referendumul cu privire la iesirea Regatului din UE, Theresa May era numita premierul Marii Britanii.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger