AcasăPoliticaIncepe cautarea unui sef la SIE. Iohannis: "nu ma grabesc"

Incepe cautarea unui sef la SIE. Iohannis: „nu ma grabesc”

Comentand, nu fara o nota ironica, pasul facut de Legislativ in privinta vacantarii locului de sef al Serviciului de Informatii Externe, Klaus Iohannis a anuntat ce are de gand sa faca in privinta gasirii unui nou director la SIE.

Incepand prin a spune ca Parlamentul a reusit „dupa nici 7 luni a reusit sa vacanteze postul” detinut, pana anul trecut, de Mihai Razvan Ungureanu, Klaus Iohannis a anuntat ca „la momentul potrivit voi face o propunere”.

Seful statului s-a ferit sa dea un orizont temporal, dar a precizat ca planuieste sa aiba discutii cu reprezentantii majoritatii parlamentare. „Am de gand sa discut cu majoritatea parlamentara inainte sa fac publica propunerea pe care o voi face”, a declarat presedintele, in urma cu doar cateva minute, de la Cotroceni, inainte de a conchide cat se poate de clar: „nu ma grabesc”.

Totodata, declarandu-se „foarte multumit de activitatea domnului general Predoiu”, Iohannis a subliniat un anume aspect: „dar este director interimar si este nevoie de un director civil”.

Intrebat daca noul sef al SIE ar putea fi un politician, cum s-a mai intamplat pana cum, primul om in stat s-a ferit sa spuna concret ce si cum. „Este prea devreme sa discutam despre persoana in cauza, daca va fi politician sau nu”, a punctat presedintele.

sursa foto: facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger