AcasăPoliticaIn cateva ore incep consultarile de la Cotroceni, in vederea desemnarii viitorului...

In cateva ore incep consultarile de la Cotroceni, in vederea desemnarii viitorului premier

Odata ce a primit, seara trecuta, demisia premierului si a membrilor Guvernului sau, presedintele a adresat o invitatie reprezentantilor formatiunilor cu reprezentare in Parlament, pentur a veni la Cotroceni, in vederea discutiilor necesare desemnarii unui candidat pentru sefia viitorului Executiv.

Astfel, din cate precizeasza Administartia Prezidentiala, primii care vor veni la consultarile de la Cotroceni, cu seful statului, sunt reprezentantii Partidului Social Democrat, pe care Klaus Iohannis ii va primi la discutii incepand cu ora 15. Doua ore mai tarziu, tot joi, la Cotroceni vor veni liberalii, pentru ca de la ora 18 sa ajunga membrii UDMR, iar de la ora 19 reprezentantii Grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Consultarile vor continua si vineri cand, potrivit programului facut public din directia Cotrocenilor, urmeaza sa discute cu presedintele pe marginea numelui viitorului premier membrii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, formatiunea condusa de Gabriel Oprea, incepand cu ora 11.30, pentru ca o ora mai tarziu la Cotroceni sa fie prezenti si reprezentantii Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), condusi de Tariceanu si Daniel Constantin.

Nu in ultimul rand, din precizarile Presedintiei reiese si faptul ca in scrisoarea adresata de catre seful statului presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament, prin care ii invita la consultari la Cotroceni, ca fiecare delegatie nu ar trebui sa aiba mai mult de cinci persoane.

Totodata, va amintim ca inca de seara trecuta, cand a vorbit despre demisia anuntata de Ponta, presedintele a anuntat ca vrea sa aiba consultari cat mai rapid in vederea desemnarii unui nou premier. „Vreau inca in cursul acestei saptamani sa finalizez prima runda de consultari politice pentru a avea o imagine despre cum vad partidele solutionarea acestei situatii. Vom avea un Guvern interimar, vom avea o solutie pe care o voi comunica atunci cand ea se cristalizeaza”, a precizat presedintele, dupa ce anterior sustinuse ca „in fine, tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi respectat si daca s-ar fi impus respectarea normelor si a legilor, niciunul nu ar fi trebuit sa moara”.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger