AcasăPoliticaIliescu si Basescu, la ambasada franceza din Bucuresti, la doua zile de...

Iliescu si Basescu, la ambasada franceza din Bucuresti, la doua zile de la atentatele din Paris

(foto: b1.ro)

Cu aproape o ora inainte ca la sediul inaltei reprezentante a statului francez in Romania sa fie tinut un moment de reculegere in memoria victimelor care au pierit in seria de atentate sangeroase de vineri seara, la Ambasada Frantei din Bucuresti a ajuns, in aceasta ultima zi a saptamanii, si fostul presedinte Basescu.

(foto: b1.ro)

Actualul sef al Miscarii Populare a adus flori si s-a recules in zona in care, de ieri incepand, zeci de candele si foarte multe buchete au fost aduse, ca semn de omagiu pentru tragedia care a lovit Franta.

Anterior, in jurul orei 11.50, si fostul presedinte Iliescu a trecut pentru a semna in cartea de condoleante deschise la ambasada si amplasata in fata sediului reprezentantei diplomatice a statului francez aflate in Bucuresti. La acel moment, Ion Iliescu a calificat atacurile teroriste drept expresei a unui „primitivism in gandire”. „E o boala a secolului nostru (…) Nu asa se rezolva problema (…) E de neacceptat asa ceva, in lumea de azi”, considera fostul sef de stat.

Cei doi politicieni nu au fost singurii care au tinut sa semneze cartea de condoleante deschisa ca urmare a masacrului de la Paris, atacuri care au rapus vietile a 129 de oameni si au ranit alti peste 350. Sambata, la sediul ambasadei au fost prezenti, in frunte cu premierul interimar Cimpeanu, seful interimar al Ministerului de Externe, Bogdan Aurescu, precum si ministrul interimar al Sanatarii, pesedistul Banicioiu, dar si actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Cel mai recent bilant al masacrului din capitala Frantei indica 129 de decese si peste 350 de raniti, 99 dintre victime fiind in stare grava. Va amintim ca nu mai putin de sase atacuri au fost declansate, simultan, in mai multe puncte ale Parisului, de ceea ce autoritatile locale considera a fi mai multe echipe de agresori. Atacurile sangeroase de vineri seara au fost reventicate, la o zi de la tragedie, de catre reprezentanti ai autointitulatei grupari Stat Islamic.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger