AcasăPoliticaIliescu ii ia apararea lui Dragnea: Nu cred ca i se pot...

Iliescu ii ia apararea lui Dragnea: Nu cred ca i se pot reprosa prea multe

Presedintele de onoare al social-democratilor nu vede cu ochi buni decizia luata -de catre magistrati- in cazul lui Dragnea.

In conditiile in care, spune Iliescu, misiunea unui lider de partid este tocmai aceea de a mobiliza electoratul, lucru pe care, tine sa sublinieze fostul sef al statului, si Liviu Dragnea, in privinta acestui aspect fostului ministru al Dezvoltarii- care a renuntat la calitatea de membru al Guvernului, anuntandu-si totodata intentia de a parasi si functia de presedinte executiv al PSD-ului -nu i se pot aduce reprosuri.

Intrebat, joi, cum comenteaza hotararea anuntata vinerea trecuta, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, Dragnea fiind condamnat, in prima instanta, la un an de inchisoare cu suspendare, in „Dosarul referendumul”, Iliescu a fost destul de categoric. „E un moment delicat pentru el si decizia lui de a se retrage are un temei. Eu nu cred ca i se pot reprosa foarte multe. De ce exista partide si care este rolul si viziunea partidului in orice competitie electorala? Sa mobilizezi electoratul!  Ce a facut el (Dragnea-n.r)? Ca reprezentant si lider al partidului a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv”, si-a detaliat Iliescu punctul de vedere in cazul presedintelui executiv demisionar al social-democratilor.

Ca urmare, liderul de onoare al formatiunii in fruntea caruia se afla Victor Ponta a incheiat in termeni destul de duri aceasta explicatie: „I se poate reprosa asa ceva unui lider politic? Asta e stupizenia acestei decizii!”.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger