AcasăPoliticaIlie Sarbu: Sefia PSD nu este de mustata lui Dragnea

Ilie Sarbu: Sefia PSD nu este de mustata lui Dragnea

PSD trebuie sa aiba un presedinte tanar, echilibrat, inteligent si, cel mai important, fara tinichele penale la coada. O spune liderul senatorilor social-democrati Ilie Sarbu, care-l exclude chiar si de la preselectie pe Liviu Dragnea, nu atat pentru ca nu mai este tanar, ci pentru faptul ca are dosar.

Ilie Sarbu ii da presedintelui executiv al PSD cu dosarul peste nas

Viitorul sef al pesedistilor trebuie sa-i semene lui Victor Ponta. Nu fizic, tine sa lamureasca din capul locului Ilie Sarbu, doar ca profil de lider. „Trebuie sa fie un om tanar, un om inteligent, un om ponderat, echilibrat, sa aiba rabdare sa discute cu oamenii, sa se apropie de oamenii din partid. Si, in primul rand, ca o conditie sine-qua-non, sa nu aiba probleme cu justitia”, a afirmat Sarbu. O conditie care-l elimina din competitie pe actualul presedinte executiv al PSD Liviu Dragnea, cel care viseaza de mult sa preia conducerea partidului. Faptul ca Dragnea s-a ales cu un dosar pentru ca a incercat sa treaca in palmaresul PSD-ului o victorie uriasa – demiterea presedintelui Traian Basescu, nu-i creste valoarea in ochii lui Sarbu.

Liviu Dragnea se viseaza sef peste pesedisti

„Domnul Dragnea are o problema, pe care noi am tratat-o politic, cea cu referendumul. Daca apar si alte lucruri, vom vedea”, a explicat liderul senatorilor PSD. In context, Ilie Sarbu aproape ca l-a scos pe Liviu Dragnea si din calculele pentru Palatul Victoria, folosind acelasi argument: dosarul in care este acuzat de fraudarea votului. „Viitorul premier va trebui sa mearga pe aceeasi linie: om energic, puternic, bine angrenat in structurile europene si nu numai. Trebuie sa fie un om serios, care sa nu aiba probleme cu justitia, sa nu aiba probleme nici cu partenerii nostri de dialog”, a mai precizat Ilie Sarbu.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.034 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger